Barion Pixel 4 ok, miért érdemes a fekete teát hajápolóként is megismerni – Coloré

4 ok, miért érdemes a fekete teát hajápolóként is megismerni

2022. 01. 25.

A fekete tea polifenol és koffein tartalma jót tehet a fejbőrnek és hajhagymáknak is.

A különféle teák (zöld, fekete, fehér) mind egy növénytől, a Camellia sinensis teacserjétől származnak, csak más-más előkészítési, pörkölési technikákon mennek keresztül. A fekete tea kedvelt reggeli ital, hiszen energiával telít, de még délután is bátran fogyasztható.

Fekete Tea
Forrás: Unsplash.com

1. Magas antioxidánstartalmú

A fekete tea nagy koncentrációban tartalmaz tanninokat, azaz polifenol antioxidánsokat, amelyek semlegesíti a sejtkárosító vegyületeket, a szabadgyököket.

2. Elfedi az ősz szálakat

A fekete tea erős, sötét színét a theaflavinok és thearubiginek adják, amelyek a tea főzettel kezelt hajat is beszínezik. A sötét pigmentek hatásosak a barna vagy fekete hajra, hogy elfedjék egy időre az őszes szálakat.

3. Serkenti a hajnövekedést

Magas antioxidáns- és koffeintartalma támogatja az egészséges fejbőrt és hajat, így serkentheti a hajnövekedést. A koffein ráadásul a DHT nevű hormon ellenében hat, amely a természetes hajhullást és időskori kopaszodást okozza. Laboratóriumi kísérletek alapján a fekete teában található koffein ráadásul serkenti a keratin termelést is, ami pedig a haj (és a köröm) felépítő anyaga.

Fekete Tea Hajápolás
Forrás: Unsplash

4. Elősegíti a haj fényességét

A haj fényét a hidratált, sértetlen szálak adják, melyekről vissza tud tükröződni a napfény. A fény nem tükröződik jól a sérült hajról, így az fénytelenné válik. A fekete teából készült öblítők elősegíthetik a fényességet azáltal, hogy javítják a hajszínt és támogatják az új, egészséges haj növekedését. A koffein serkenti a fejbőr mikrokeringését, a hajhagymák egészségét.

A fekete tea hatóanyagai száríthatják a hajat, ezért a főzetet spricc flaskával vigyük fel a fürtjeinkre, majd ha lemostuk, használjunk kondicionálót is!

Forrás: healthline.com

/divat/szepseg/fekete-tea-hajapolokent-is-megismerni/