Barion Pixel Könnyű nyári ételek egyszerűen – Ezeket az egész család szívesen eszi majd – Coloré

Könnyű nyári ételek egyszerűen – Ezeket az egész család szívesen eszi majd

2022. 05. 31.

Ezek a könnyű nyári ételek finomak, egészségesek és laktatóak. Próbáld ki őket már ma!

A nyári hőségben olyan ételekre vágyunk, melyektől nem nehezedik el a gyomrunk, sokkal inkább felfrissítenek minket. Legyen szó könnyed krémlevesről, frissen kevert salátáról vagy éppen házi fagylaltról, ezekkel a receptekkel nem foghatunk mellé.

Könnyű nyári ételek egyszerűen

Csirkenyársak cukkinisalátával

Elkészítési idő: kb. 60 perc

Hozzávalók kb. 4 adaghoz:

A nyárshoz:

A salátához:

  • 2 kisebb cukkini
  • 1 piros kaliforniai paprika
  • 1 sárga kaliforniai paprika
  • 1 zöld kaliforniai paprika
  • 4 ek. olívaolaj
  • 1 citrom leve
  • 1 csokor petrezselyem

Elkészítés:

  1. A nyárshoz a csirkemelleket, ha szükséges, megtisztítjuk, majd megmossuk és leszárítjuk. A húst kb. 2×2 centis kockákra daraboljuk és a bacont is felkockázzuk. Ezeket váltakozva, nem túl szorosan 8 rövidebb bambusznyársra húzzuk.
  2. A nyársakat ízlés szerint sózzuk, borsozzuk és a tandori fűszerkeverékkel ízesítjük. Meglocsoljuk az olajjal is, lefóliázzuk és hűtőbe tesszük legalább 1 órára pácolódni. Közben a salátához a cukkinit megmossuk, lecsepegtetjük és kisebb kockákra szeljük. Bő, sós vízben kb. 2-3 perc alatt roppanósra főzzük, majd amikor kész, leszűrjük és lecsepegtetjük.
  3. A paprikákat is megmossuk, lecsepegtetjük és húsukat a cukkinidarabok méretére vágjuk. A cukkinihez szórjuk, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk és meglocsoljuk az olívaolajjal. Hozzáfacsarjuk a citrom levét, a petrezselymet pedig megmossuk, lecsepegtetjük és leveleit felaprítjuk. Megszórjuk vele a salátát, összeforgatjuk és hűtőbe tesszük, amíg lehűl.
  4. A nyársakat tetszés szerint grillen vagy grillserpenyőben a felforrósított pácolajon kb. 8-10 perc alatt pirosra sütjük, közben forgatjuk. Amikor kész, a hideg cukkinisalátával tálaljuk.
Konnyu Nyari Etelek Csirkenyarsak Cukkinisalataval
Könnyű nyári ételek – csirkenyársak cukkinisalátával (Kép forrása: Shutterstock/Puzzlepix)

Mentás dinnyeleves

Elkészítési idő: 30 perc + hűtés

Hozzávalók kb. 4 adaghoz:

  • 1 kg görögdinnye (tisztított súly)
  • 2 ek. méz
  • 1 kk. őrölt gyömbér
  • 12 mentalevél + a díszítéshez
  • 2 dl habtejszín
  • 0,5 citrom leve

Elkészítés:

  1. A görögdinnyét feldaraboljuk és kimagozzuk. Turmixgépbe tesszük, majd hozzáadjuk a mézet és az őrölt gyömbért is. A mentaleveleket megmossuk, lecsepegtetjük és szintén a dinnyéhez adjuk.
  2. A turmixgépbe öntjük a habtejszínt, belereszeljük a citrom héját és hozzáfacsarjuk a levét is. Alaposan összeturmixoljuk. Akkor jó, ha krémes lesz. Ezt legalább 3-4 órára hűtőbe tesszük, hogy lehűljön és az ízek összeérjenek. Ezután friss mentalevelekkel díszítve tálaljuk.
Konnyu Nyari Etelek Mentas Dinnyeleves
Könnyű nyári ételek – mentás dinnyeleves (Kép forrása: Shutterstock/Puzzlepix)

Zöldfűszerben pácolt mozarella

Elkészítési idő: 15 perc

Hozzávalók kb. 4 adaghoz:

  • 2 csomag mini mozarella
  • 1 csokor vegyes zöldfűszer (bazsalikom, kakukkfű, rozmaring, oregánó)
  • 2 dl olívaolaj

Elkészítés:

  1. A mini mozarellákat alaposan lecsepegtetjük, majd egy jól zárható üvegbe tesszük. A zöldfűszereket leöblítjük, leszárítjuk és felaprítjuk.
  2. Az aprított fűszereket összekeverjük az olívaolajjal és a sajtgolyókra öntjük. A mozarellákat alaposan megforgatjuk a fűszeres pácban, lezárjuk és 1-2 napra hűtőbe tesszük, hogy kellően összeérjenek az ízek.
  3. Pácolás után az elkészült mozarellagolyókat tetszés szerint friss kenyérrel tálaljuk.
Könnyű Nyári ételek Zöldfűszerben Pácolt Mozarella
Könnyű nyári ételek – zöldfűszerben pácolt mozarella (Kép forrása: Shutterstock/Puzzlepix)

Étcsokoládés levendulafagylalt

Elkészítési idő: 30 perc + hűtés

Hozzávalók kb. 4 adaghoz:

  • 2 ek. levendulavirág
  • 1 dl tej
  • 2 dl cukormentes tejszín
  • 20 dkg cukormentes étcsokoládé
  • 1 dl cukormentes sűrített tej

Elkészítés:

  1. A levendulavirágokat megmossuk és lecsepegtetjük, majd a tejhez adjuk és felmelegítjük, de nem forraljuk. Ezután levesszük a tűzről, hagyjuk kihűlni és átszűrjük. A tejszínt lazán felverjük, a csokoládét pedig felolvasztjuk és simára keverjük.
  2. A tejszínhez adjuk a sűrített tejet, valamint az olvasztott csokoládét is. Lazán összeforgatjuk, közben folyamatosan adjuk hozzá az átszűrt tejet is. A keveréket mélyhűtőbe tesszük és félóránként villával átkeverjük. Addig ismételjük, amíg krémes fagylalt nem lesz.
Konnyu Nyari Etelek Etcsokolades Levendulafagylalt
Könnyű nyári ételek – étcsokoládés levendulafagylalt (Kép forrása: Shutterstock/Puzzlepix)

Könnyű vacsorák húsimádóknak: a pihentetési idő a sikerük titka

A húsimádóknak szóló receptekből valószínűleg rengeteg könyvet írhatnánk, az alábbiakban azonban olyan recepteket találsz (egészen pontosan két húsosat és egy halasat), amiket egyszer mindenképp meg kell kóstolnod. Még a legunalmasabb hétköznapot is feldobják, és bár a fogásokat pihentetni kell fogyasztásuk előtt, megéri kivárni ezt az időt, mert így igazán összeérnek az ízek.

Borítókép forrása: Shutterstock/Puzzlepix