Barion Pixel Eljegyzéstől az igenig: szépségápolási tanácsok menyasszonyoknak Karlie Kloss kozmetikusától – Coloré

Eljegyzéstől az igenig: szépségápolási tanácsok menyasszonyoknak Karlie Kloss kozmetikusától

2024. 03. 03.

Ugyan a szépségápolás az egészséges étkezésnél kezdődik, mégis, az esküvő előtti egy évben rengeteg mindent tehetünk azért, hogy a bőrünk visszanyerje egészséges, ránctalan, feszes állapotát, – vallja Cynthia Rivas, a sztárok kozmetikusa, aki saját esküvője apropóján osztotta meg a nagyközönséggel a menyasszonyoknak szánt szépségápolási trükkjeit.

Nyáron már dübörög az esküvőszezon, az izgatott menyasszonyok már most mindent igyekeznek megtenni azért, hogy megtalálják a tökéletes helyszínt, ruhát és gyűrűt, de persze nem árt, ha a vőlegény személye is mielőbb tisztázódik. A szervezési részletek mellett kritikus fontosságú, milyen szépségápolási trükköket vetünk be menyasszonyként a nagy napon, hiszen a rólunk készült fotók (szerencsés esetben) egy életen át fennmaradnak a családi albumokban. 

Mostanra se szeri, se száma azoknak a kozmetikai kezeléseknek, amelyeket az éteri csillogás érdekében bevethetünk, ám a hatalmas kínálatban igen nehéz eligazodni: szakértőre van szükségünk! Szerencsére a sztárok egyik leggyakrabban látogatott kozmetikusa, Cynthia Rivas (aki többek között Karlie Kloss és Lily Aldridge szépségéért is felel) nem tartja magában kincset érő tanácsait: a szépségápolási szakértő a Vogue hasábjain fedte fel, milyen előkészületeket tett a tökéletes bőr érdekében saját esküvője előtt.

Szépségápolási kisokos menyasszonyoknak: egészséges étkezés mindenek felett!

Szépségápolási szakértőként Cynthia a személyre szabott kezelések híve. Írásában ugyan kitért arra, hogy a smink olykor valóban csodákra képes, hiszen képes elfedni az elszíneződéseket és a bőrpírt, mégis, az egyenetlen bőr textúráját igen nehéz egészségessé varázsolni. „Egész egyszerűen fontos a sima textúra és a bőr folyamatos hidratálása. Enélkül nem megy.”

A felkészülés azonban korántsem egy héttel az esküvő előtt kezdődik: Cynthia szerint az azt megelőző évben érdemes már odafigyelni arra, mit viszünk be a szervezetünkbe, hiszen a bőrünk szépsége az emésztésünknél kezdődik. Saját esküvője előtti egy évben korlátozta az alkoholfogyasztást, valamint a tejtermékek, finomított cukrok és feldolgozott élelmiszerek bevitelét. Zöld teára cserélte a kávét, s becsempészett néhány gyulladáscsökkentő összetevőt tartalmazó ételt az étrendjébe, így például kipróbálta a gyömbért és a kurkumát.

szépségápolás, menyasszony, kozmetika
Kép forrása: Unsplash.com

Cynthia szerint azonban az összes ételnél fontosabb a kielégítő alvás, hiszen az alváshiány jelei azonnal nyomot hagynak a bőrön, különösképp a szemek környékén. (A szakember szerint érdemes magnézium-kiegészítőkkel próbálkozni, hogy este megfelelően el tudjunk lazulni.) Mivel Rivas a hozzá érkező menyasszonyoknak is egyéves bőrápolási kezelési tervvel készül, nem meglepő, hogy saját esküvője előtt magának is készített egy listát. Lássuk, mikre érdemes odafigyelni a nagy nap előtti hónapokban!

6-12 hónappal a nagy nap előtt

Cynthia szerint az esküvőt megelőző egy évben a legfontosabb, hogy megtaláljuk azokat a szépségápolási szakembereket, akikre biztonsággal támaszkodhatunk a felkészülés során. Ha egy évvel az esküvő előtt elkezdjük az ismerkedést kozmetikusunkkal, elegendő időt adunk neki, hogy kiismerje a bőrünket, így megfelelő kezelési tervvel álljon elő az elkövetkezendő hónapokra. Érdemes a megérzésünkre hallhatni: nemcsak a szakember tudása, hanem a köztünk lévő kémia is kulcsfontosságú lehet!

6 hónappal az esküvő előtt

Az esküvőt megelőző félévben a következetességben keresendő Pandora szelencéjének kulcsa. A szakemberrel egyeztetve alakítsunk ki magunknak egy megfelelő bőrápolási rutint, amelyeket az esküvőig konzisztensen végzünk minden reggel és este. Ezzel az időtartammal számolva látványos lesz a bőrödben bekövetkező változás, amelynek büszkén arathatjuk le a gyümölcsét a nagy napon! 

szépségápolás, menyasszony, kozmetika
Kép forrása: Unsplash.com

3-4 hónappal a nagy nap előtt

A szakértő szerint a nagy nap előtti negyedik hónapban érdemes a tisztító kezelésekre vinni a fókuszt. A pórusok finomítása kisimítja a bőr textúráját, az utána használt kollagén és elasztintartalmú krémekkel pedig feltölthetjük a ráncainkat. 

Cynthia szerint az esküvő előtti harmadik hónapban érdemes lehet kipróbálni a mikrotűs rádiófrekvenciás kezeléseketis, amelyek lényege, hogy egy varrógép gyorsaságával dolgozó eszköz meghatározott mélységben vékony, hegyes tűket szúr a bőrbe, s a hegek mentén rádióhullámokat juttat bele. A kezelés serkenti a kollagéntermelődést, a bőrben képződő mikrosérülések miatt pedig felgyorsul a sebgyógyulás és egyéb, bőrkorrekciós folyamatok, ezáltal érzékelhetővé válik a kezelés ránctalanító, bőrfeszesítő hatása