Nyári lábápolás: 6 egyszerű lépés, hogy készen állj a szandálszezonra

2021. 05. 13.

Már csak napok választanak el minket az igazi nyártól, amikor előkerülnek a lenge ruhák és habkönnyű szandálok.

Ezzel viszont nagyobb hangsúlyt kap a lábunk szépsége és ápoltsága, amiről a téli időszakban hajlamosak vagyunk megfeledkezni.

Labapolas
Forrás: pexels.com

A meleg, nyári idő beköszöntével pedig gyorsan pánikba lehet esni, ha az esti találkozóra nem tudjuk felvenni a kedvenc magassarkúnkat. Szerencsére azonban mindenre van megoldás és, ha a következő 6 egyszerű lépést betartjuk, akkor nem lesz szükség sem a zoknira, sem a takargatásra.

Körmök

Margaret Dabbs szépségszakértő szerint a körmök egyenesre reszelésével máris ápoltabb hatást érhetünk el. Ehhez egy kristályreszelőt alkalmazzunk, amit egyszerű használni, higiénikus, illetve elősegíti a körmök egészséges növekedését.

Viszlát bőrkeményedés!

A csúnya, repedt saroknál keresve sem találni kiábrándítóbb látványt. Holott mindössze annyi a dolgunk, ha meg akarunk tőle szabadulni, hogy beáztatjuk a lábunkat fél órára, majd egy habszivaccsal ledörzsöljük az elhalt hámsejteket. Nyáron ezt érdemes hetente megismételni.

A hidratálás kulcsfontosságú

Csakúgy, mint a test többi részén, a lábak bőrét is hidratálni kell, hogy szép és puha maradjon. A habkövezés után vastagon kenjük be a lábfejünket és a talpunkat kókuszzsírral vagy vazelinnel, amely gazdagon táplálja és puhává varázsolja a száraz bőrt.

Radírozz!

Míg a habkövet csak a talpon tudjuk használni, addig a radírt a lábfej felső részén és az ujjak között is. Ennek köszönhetően, ugyanis sima és egyenletes bőrfelületet kapunk.

Ha kevés az idő!

Egyre népszerűbbek a láb peelingek, amelyeket csak fel kell húzni másfél órára, mint egy zoknit, majd pár nap leforgása alatt minden elhalt hámsejttől megszabadít minket. Igazi SOS segítség.

A lakkot se felejtsük!

Egy szép, ápolt lábfejen semmi sem mutathat jobban egy menő lakknál. A nude, a piros és halvány rózsaszín árnyalatokkal soha nem lehet mellé nyúlni, ám ha a tartósság is fontos szempont, akkor mindenképp a géllakkok közül válogassunk.

Forrás: vogue.co.uk