5 tipp, ha éveket akarsz letagadni a korodból

2021. 04. 21.

Drága kozmetikumok és arckezelések. Ez azonban sokszor kevés ahhoz, hogy valóban éveket tudjunk letagadni.

A 30-as éveinkben egyre több jelét lehet észre venni az öregedésnek. Apró ráncok, fakó arcbőr, őszhajszálak. Igaz, hogy az öregedés folyamata az élet velejárója, de egyes sztárok mégis megtalálták az örök fiatalság titkát, amelyet szerencsére meg is osztottak a világgal.

fiatalsag szepseg
Forrás: pexels.com

Ám, a megfizethetetlen csodaszerek és fájdalmas kezelések helyett ennél jóval egyszerűbb módja is van, hogy éveket tagadhassunk le szerintük.

1. Szőlő

Ez az isteni gyümölcs nemcsak finom, hanem igazi antioxidáns bomba. Nem hiába található meg annyi kozmetikum összetevője között. Magas nedvesség tartalma belülről hidratál, ami miatt üdébb és simább lesz arcbőrünk. Akár fogyasztjuk, akár arcpakolás vagy arckrém formájában használjuk garantáltan sokat tehetünk a fiatalságunk megőrzéséért.

3. A kevesebb néha több

Sokan esnek abba a hibába, hogy az erős sminkkel szeretnék elfedni az apró ráncokat és pigmentfoltokat. Igaz, hogy a sminkkel számtalan bőrhibát elrejthetünk a világ szeme elől, ám a mértéktelen alapozóval és erős szemfestékekkel az ellenkezőjét érhetjük el. Egy natúr szemhéjpúder és egy könnyű fedésű BB-krémmel szebb és finomabb hatást érhetünk el.

3. Mozogj!

Bizonyított tény, hogy a rendszeres testmozgás lassítja az öregedési folyamatokat. Feszesíti a bőrt, erősíti az izmokat, az izzadással pedig segítjük a szervezetünk méregtelenítését. Talán ezért sem meglepő, hogy azok, akik sportolnak sokszor ezerszer fiatalabbnak néznek ki a koruknál.

4. Egyél egészségesen

Az vagy, amit megeszel – tartja a mondás. A bőrünk külső táplálása mellett a belső hidratálásra is nagyon nagy figyelmet kell fordítani. A vitaminokban és ásványi anyagokban gazdag ételek fogyasztása, mint a halak, magvak, zöldségek és gyümölcsök segítenek szinten tartani a szervezet kollagén termelését.

5. Semmi alkohol és cukor!

Ez a két dolog a legnagyobb okozója a szervezetben fellépő gyulladásoknak. Növelik a kortizolszintet, illetve gyorsítják az öregedési folyamatokat is. Akik mértéktelenül fogyasztják ezt a két hozzávalót előbb ráncosodnak, valamint a szervezet olyan enzimeket kezd termelni, amelyek a bőr kollagéntartalmát is csökkentik.