Barion Pixel Itt a nyár! Kötelező a fényvédelem az arcnak és a hajnak – Coloré

Itt a nyár! Kötelező a fényvédelem az arcnak és a hajnak

2021. 05. 04.

Csak standoláskor kensz magadra fényvédőt? Nos, az igen nagy hiba. Az év minden szakában fontos lenne védeni az arcod és a hajad bőrét. Jól olvastad, az év minden szakában, minden nap!

Ugye tudod, hogy a bőröd egy szuperérzékeny része a testednek? Annyira, hogy ha tönkreteszed túlzott szárítással vagy napozással, akár visszafordíthatatlanul ráncossá válhat. Sőt, el kell, hogy keserítsünk, de még csak eszeveszetten napoznod sem kell ahhoz, hogy kialakuljanak a ráncok vagy a károsodás, bőven elég, ha nem kensz fényvédőt.

Fényvédelem az arcnak minden nap!

Az arcodat nem tudod elrejteni az emberek elől, és a nap sugarai elől, de miért is tennéd, ha a védekezéshez nem kell más, csak napi szintű fényvédő krém használat.

A reggeli készülődésből soha ne felejtsd ki az arcra való fényvédőt, vagy fényvédős hidratáló krémet, de az is jó ötlet, ha még az alapozód is visszaveri a káros sugarakat. Arra figyelj, hogy csupán az SPF-es alapozó nem elég, a smink alá elmaradhatatlan a fényvédő.

Ha semmi mást nem is viszel fel egész nap a bőrödre, a naptej akkor is legyen nálad, illetve, ha süt a nap, a hajszálaidat is óvd meg a töredezéstől, hiszen a meleg idő már alapból szárazzá teszi a tincseket, a sugarakról nem is beszélve. A szőkített frizurára különösen veszélyes a közvetlen napfény, hamar töredezésnek indulhatnak a szálak.

fényvédő
Kép forrása: Freepik

Ha süt a nap, ha nem, kell a fényvédő!

Ne tévesszen meg, hogy felhős az idő, akkor is elő kell szedned az UV-sugarak ellen védő nappali krémedet, vagy arcra való fényvédődet, ha nem ér direktben nap, hiszen a felhőkön is átjönnek a káros sugarak. Annyira pont, hogy roncsolni tudják a bőrödet.

Mindegy, hogy kültéren vagy beltéren töltöd a napod nagy részét, és az is, hogy jó-e az idő, védd a bőröd az UV-tól és persze a miatta kialakuló bőrproblémákról, ráncoktól.

Hogy is legyen a reggeli rutin?

  • Először tisztítsd meg az arcod!
  • A tisztítás után jöhet a tonik.
  • A tonik utáni lépés a fényvédős hidratáló.
  • Ha nincs fényvédős hidratálód, akkor kenj arcra való fényvédőt, de minimum 30 faktorosat.
  • Erre jöhet a primer és az alapozó, ha sminkelsz.

A hajadra csak elég egyszerűen fújj fényvédő sprayt vagy kend be fényvédő krémmel, és ha teheted, a tűző napon mindig dobj a fejedre egy kalapot, baseball sapkát, vagy kendőt, hogy a közvetlen sugaraktól a lehető legjobban megvédd.

Borítókép forrása: Freepik

/divat/szepseg/itt-a-nyar-kotelezo-a-fenyvedelem-az-arcnak-es-a-hajnak/