Barion Pixel Kiborít a kánikula? Íme a legjobb arcápolási praktikák – Coloré

Kiborít a kánikula? Íme a legjobb arcápolási praktikák

2021. 07. 08.

Folyik rólunk a víz, izzad az arcunk, lefolyik a sminkünk, jönnek a pattanások, támad a napallergia…

A forró levegő, a tűző nap megviseli az egész szervezetünket, nemkülönben az arcbőrünket, ami folyamatosan szabadon érintkezik a környezettel. Érdemes pár szabályt betartani és megfogadni, hogy könnyebben viseljük el a trópusi időszakot.

Kanikula Arcapolas
Forrás: unsplash.com
  • Mivel a hőség belülről is nagy károkat okoz, az első és legfontosabb a hidratálás. Ez bizony az arcbőrünk egészségét is szolgálja, de a rendszeres vízfogyasztás valósággal életet menthet a hőségben. Ahhoz, hogy a keringésünk, anyagcserénk, illetve a bőrünk szépsége is rendben legyen, minimum két liter vizet érdemes meginni egy nap. Ez segít a rugalmasságának és üdeségének megtartásában is.
  • A külső hidratálást sem kell elvetni, akkor sem, ha az izzadás miatt kevésbé viseljük jól a kozmetikumokat. Válasszunk nagyon finom, gél állagú hidratálókat, melyek nem nehezítik el a bőrt, ugyanakkor pótolják szükséges nedvességet.
  • A sminket érdemes kerülni, de ha mégis „meztelennek” érezzük magunkat nélküle, akkor dobjuk fel a megjelenésünket egy szempillaspirállal és egy jól hidratáló, színes szájfénnyel. Ezek kicsit sem zavaróak, miközben a bőrünk lélegezni tud.
  • Az arcmosásnál figyeljünk oda, hogy ne tisztítsuk túl a bőrünket. A sok izzadás miatt nyáron többször mosunk arcot, vagy tusolunk le, amivel nincs is semmi gond, de ehhez ne használjunk minden alkalommal kemikáliát, mert az a bőr természetes védőrétegét távolítja el.
  • Felejtsük el a hámlasztókat és bőrradírokat, ne terheljük túl az amúgy is szenvedő arcbőrt. Inkább alkalmazzunk gyógynövényi főzeteket lehűtve, vagy tegyünk fel hideg uborkapakolást!
Forrás: elle.com