Bézs, burgundi, lila – természet inspirálta őszi rúzsajánló

A könnyed nyári napok szép lassan hűvös őszbe fordulnak. Szomorkodás helyett inkább nézzük, mely karakteres színek váltják le a meleg hónapok gyümölcsös rúzsárnyalatait.

Mivel számomra – és gyanítom sokan vagyunk még így ezzel – a szeptember örökre összeforrt az iskolakezdés nyűgjével, nyársirató morgolódásomból általában októberben ocsúdom fel. Noha az ősz nem a legkedvesebb évszakom, kár lenne tagadni, hogy ez az évszak gyönyörű színekkel ajándékoz meg minket. Inspirálóan hat rám, amikor erőteljes lila, sárga, bordó színekbe öltöznek a lombkoronák, így gyakran használom a természet színeit a sminkem, főleg az ajkaim elkészítésénél az őszi hónapok során. Lássuk, melyek az idei szezon top ajakrúzsai! 

Nude

A nude, azaz bőrszín örök klasszikus a rúzsok között. Lényegében úgy működik, mint egy fehér póló, hiszen bárhol, bármikor feltehetjük, mert ezzel egészen biztosan nem lőhetünk mellé. Nude ajakrúzs mellé viszont ajánlott nagy őzike-,vagy cicaszemeket készíteni, így nem lesz unalmas az összhatás. Ha fel szeretnénk dobni az egyszerű bőrszínt, keressünk a sminkes fiókunkban egy csillámos szemhéjfestéket, majd gyengéd mozdulatokkal vigyünk fel néhány tapintásnyit az alsó ajkunkra. Ezáltal adhatunk egy kis diszkrét csillogást a szánknak, ami színtől függően biztosan felkelti az ellenkező nem figyelmét is. 

Nude Ruzs Osz Instagram
Kép forrása: Instagram / @maikomode

Variációk nude-ra

Az elmúlt időszakban divatossá vált az úgynevezett ombre szájfestés, amelynek lényege, hogy két, egymáshoz hasonló árnyalatú színt keverünk össze az ajkakon úgy, hogy középen azok finom átmenetet képezzenek. A külső szájzugba általában a sötétebb, belülre a világosabb szín kerül, ezáltal természetes hatás érhető el. Kezdők számára a bonyolultnak tűnő művelet eleinte picit hosszabb időt vehet igénybe, viszont ne keseredjünk el: próbálkozásunkat egészen biztosan siker és elismerő tekintetek koronázzák majd! 

Variaciok Nudera Osz Ruzsajanlo
Kép forrása: Instagram / @beautyglow.alg

Barna

Ahogy a bevezetőben is utaltam rá, ősszel jobban inspirálódhatunk a természet árnyalataiból, mint bármely más időszakban. A barna, és annak különböző árnyalatai komolyabb kisugárzást kölcsönöznek viselőjüknek, egy csokoládébarna, vagy arany sminknek pedig csodás hatása lehet! A barnával viszont érdemes vigyázni: a rossz árnyalat könnyen öregítheti viselőjét! Amikor rúzs témában elbizonytalanodom, sokat segít, ha kipróbálhatom magamon a kiszemeltemet. Nem kell már elzarándokolnunk a drogériába: már online formában is ki tudjuk próbálni szívünk választottját, hogy megbizonyosodom arról, passzolunk egymáshoz! 

Barna Ruzs Oszi Ruzsajanlo
Kép forrása: Instagram / @takacs_norie

Narancs

Mivel a természetben október során igen meghatározó szín, mi is bátran használjuk ki a narancs adta lehetőségeket! A barnához hasonlóan a narancs is kacifántos szín: érdemes próbálgatni, mely árnyalat illik hozzánk, mert a túlzottan világos lehetőségek gyakran sápaszthatják viselőjük arcát, különösen abban az időszakban, amikor elkezd kikopni a nyáron megszerzett színünk. Vásárlás előtt mérlegelj: a hideg, vagy a meleg árnyalatok állnak jól neked? Ezzel az egyszerű kérdéssel már le tudod faragni a lehetőségek listáját, és kiválasztani a számodra megfelelő rúzst.

Narancs Ruzs Oszi Ruzsajanlo
Kép forrása: Instagram / @roussetoujours

Burgundi

A burgundi az ősz egyik aduásza. Mivel a szín a barna és vörös keverékéből születik meg, kettős jelentéssel bír: a barna az ész, a vörös pedig a hatalom jelképe. A burgundi árnyalat tehát olyan nőkkel asszociálható, akik tisztában vannak saját értékeikkel, és ki is tudják fejezni azokat. A tömör szín felvitele némi időt, és megannyi türelmet igényel, viszont mindenképp megéri a fáradozást, hiszen magabiztosságot ad viselőjének.      

Burgundi Ruzsajanlo Osz
Kép forrása: Instagram / @gabriellamodis

Lila

Kétség sem fér hozzá, hogy Rihanna a rúzsok koronázatlan királynője. A barbadosi énekesnő igen szerencsés, hiszen szinte bármilyen árnyalat jól áll neki, különösképp az változatok. Az egyik kedvenc rúzsom rajta az alábbi szilva árnyalat, ami egyaránt viselhető egy unalmasnak ígérkező hétköznapon csakúgy, mint egy esti borozáson.  

"home" Los Angeles Premiere
Rihanna a Home című film premierjén 2015-ben, Los Angelesben
Kép forrása: Northfoto

Bordó

A bordó a gyakorlott rúzsviselők jolly jokere. Tekintve, hogy nagyon közel áll a korábban már emlegetett burgundihoz, hasonló jelentéssel bír: életerő, elegancia és gazdaság kapcsolódik hozzá. Mivel erőteljes színről van szó, tudni kell viselni, kicsit olyan ez, mint a magassarkú –  idő, mire az ember megtanul benne normálisan járni, viszont amint ez megtörténik, az összhatás csodás! Zöld szemű nőtársaimnak igazi kincs lehet egy megfelelő árnyalatú bordó rúzs, hiszen a két szín kontrasztja gyönyörű csillogást ad a zöld szemeknek. Ősz végén telitalálat! 

Burgundi Ruzs Oszi Ruzsajanlo
Kép forrása: Instagram / @makeupbydetti
Borítókép forrása: Shutterstock/PuzzlePix

Ha tetszett a cikk, mutasd meg az ismerőseidnek is!

NEKED AJÁNLJUK

Egzotikum a szépségápolásban: a tiaré olaj