Barion Pixel 5 illat, amit a férfiak ki nem állhatnak nőkön – Coloré

5 illat, amit a férfiak ki nem állhatnak nőkön

2021. 02. 03.

Jobb, ha inkább hanyagolod ezeket.

pexels rovenimagescom 949590

Egyes illatokért bolondulnak a pasik, és vannak olyanok, amelyeket inkább kitiltanának a nők illat arzenáljából. Akár olyan illatokról is szó lehet, amiket a hétköznapokban kellemesnek tartanak, és szívesen szagolnak, sőt, a férfi parfümökben is szívesen érzik, és persze olyanok is akadnak, amiket semmilyen környezetben, vagy semminek összetevőjeként nem akarnak szagolni.

Ha most elsőre a vattacukor illat jutott eszedbe, akkor máris képzeld azt, hogy rázzuk a fejünket, ugyanis míg a nők azt hinnék, hogy a férfiak a cukros, erős illatoktól szaladnának el jó messzire, szó sincs róla, ugyanis az ilyesmit nagyobb százalékuk kedveli, mint a például a trópusi jegyeket.

Amivel tutira nem tudsz mellényúlni, azok az édes, a fűszeres, a gyümölcsös, de nem túl tolakodó illatok, és a kifinomult, virágos jegyek. Ezek vonzó, szexi és nőies illatok, akár parfümökben, akár tusfürdőkben, testápolókban.
De akkor mik is azok, amik pont az ellenkező hatást érik el?

Küldd melegebb éghajlatra a kókuszt!

Míg a nők nagyjából 60 százaléka szereti, ha trópusi, kókuszos illatjegyek vannak a testápolójában, hajápolóiban, sőt, akár a parfümjében is, egy kutatásban megkérdezett pasiknak mindössze 10 százaléka kedveli a csajokon ennek a finom gyümölcsnek az illatát. Bár sokan azt hiszik, egyenesen a cancúni tengerpartra repít mindenkit a kókusz, annyira édesnek, sőt, sokszor gejlnek érzi a férfi orr, hogy kifejezetten kellemetlen élményként éri őket, mikor kókuszosat szagolnak.

A citrom maradjon a kertben!

Míg a kókuszt nagyjából 10 százalék kedvelte, a citrusos illatoknak még ennél is rosszabb a statisztikája, mindössze a felmérésben résztvevők 6 százaléka szereti nőkön a fanyarabb aromákat. Virágos jegyekkel vegyítve már szívesebben szagolják, de még úgy is csak egy óvatos 20 százalék szavazott igennel a citromos illatokra. A fájó igazság az, hogy túlnyomórészt a légfrissítő spraykkel azonosítják ezt az illatot, bár a férfi parfümökben hajlamosak nem észrevenni a többi illatjegy keveredése által.

giphy 19
Forrás: Giphy

Gyöngyvirágot soha, semmikor!

Évtizedekkel ezelőtt a gyöngyvirág illat nagy kedvenc volt, azonban annyira idejét múlt a megkérdezettek nagyjából 60 százaléka szerint, hogy még egy kézkrémben sem szívesen szimatolnák meg, parfümben pedig kizárt dolog, hogy levegyék a polcról a kedvesük számára.

Rózsa és púder – bocsi, de nem!

A tolakodóan rózsás illatok, és a túl bájosan púderes parfümök sem tartoznak a férfiak kedvencei közé. Bár kifinomult púderes parfümök közül rengeteg létezik, randira nem igazán ajánlottak, hiszen főnökösnek, vagy sokszor anyukásnak érzik ezeket a jegyeket az urak, nem csábítónak.
Ami meglepő, hogy a púderes, finom parfümöket a lány barátaikon, családtagokon szinte minden megkérdezett kedveli, de jobb, ha a szerelmük inkább az édesebb, fásabb illatokat fújja magára.

Borítókép forrása: Pexels