Barion Pixel Egyszerű TikTok-trükk, amivel tökéletes lesz a szemöldökforma – Coloré

Egyszerű TikTok-trükk, amivel tökéletes lesz a szemöldökforma

2022. 05. 18.

A TikTok egyszerre áldás és átok az életünkben, a megfelelő szemöldökforma megtalálásánál azonban egyértelműen a segítségünkre lehet.

Ha kíváncsiak vagyunk a legújabb szépségtrendekre, a TikTok-on valamennyit megtaláljuk: elindulása óta a platform szuper inspirációs forrásnak bizonyult úgy a sminkelés, mint a frizurakészítés terén, ezúttal pedig a megfelelő szemöldökforma megtalálását segíti. A filter megmutatja a felhasználóknak, hol kellene lennie a szemöldök elejének és végének, illetve, hogy milyen ívben álljon. Joey Healy, a sztárok szemöldök stylistja szerint azonban néhány dologra nem árt odafigyelnünk, már amennyiben nem szeretnénk csalódni a végeredményben.

Hogyan segíthet a TikTok megtalálni a megfelelő szemöldökformát, és mire figyeljünk?

A szemöldök stylist szerint noha alapvetően egy szuper filterről van szó, ám az elsősorban a huszonéveseknek és a harmincas éveik elején járóknak kedvez, akik szeretnék megismerni a szemöldökformázás alapjait. Harmincöt felett azonban már szükségünk lehet egy kis szemöldök-tuningra. Hozzáteszi: bár nagyszerűnek találja, ahogy a filter megmutatja, hogy a szemöldök az orrnyeregnél kezdődik, és a külső szemzugnál végződik, a szemöldök többi részével azonban nem foglalkozik.

Szemöldökforma
A szemöldökforma nagyban meghatározza az arcot, nagy hatással van a megjelenésre, és egy apró sminktrükk segítségével könnyedén tökéletesíthető (Fotó: Shutterstock/Puzzlepix)

Healy továbbá arra figyelmeztet, hogy semmiképp se kezdjünk szemöldökformálásba, miközben a telefon képernyőjén követjük a „szemöldöktérképet”, illetve tükörnek se használjuk, nehogy túlszedjük a szemöldökünket. (Akkor se, ha a vékony szemöldök ismét divatba jött az utóbbi időben). Szerinte használjuk inkább útmutatóként a filtert az ideális szemöldökforma megrajzolásához.

Szemöldökformázás ötven felett

Bőrünk idővel megereszkedik, ezért – ahogy azt már korábbi cikkünkben megírtuk – a kor előrehaladtával változtatnunk kell sminkelési szokásainkon, és ez alól a szemöldök sem kivétel. Elsőként célszerű egy kifejezetten erre alkalmas kefével átfésülni a szálakat lentről felfelé haladva. Ha azok hosszabbak a szemöldök természetes vonalánál, akkor ollóval óvatosan levághatjuk őket. Ám természetesen csak akkor, ha vannak hosszabb, kikandikáló szálaink.

Szintén előnyös, ha a szemöldök színe harmonizál a bőr- és a hajszínnel, hiszen ettől lesz természetes a hatás. Amennyiben nem tudjuk eldönteni, hogy melyik szín passzol hozzánk a leginkább, kérjük kozmetikus segítségét. Most pedig fogjunk egy szemöldökceruzát, ami segít annak meghatározásában, hogy mely pontokon kezdődik és végződik a szemöldök íve. A kezdőpont legyen az orrunk szélével egy vonalban, a végpontot pedig úgy a legkönnyebb megtalálni, ha kicsit elfordítjuk a ceruza egyik végét, miközben a másik végig az orrunknál marad.

Ezt követően elkezdhetjük átrajzolni, de ne túl erősen, különben a végeredmény természetellenes lesz. Amint végeztünk, fésüljük át még egyszer a szemöldököt, hogy a szálak rendezetten álljanak. Érdemes fixálni őket szemöldökgéllel, vagy akár hajlakkal. Utóbbit mindig egy kefére fújjuk, és úgy rögzítsük a szálakat. Ha pedig valahol elakadtunk, a fenti videón pontról pontra végigkövethetjük a formázás lépéseit.

Ez is érdekelhet: 3 egyszerű lépés a tökéletes szemöldökért

A szemöldök nagyban meghatározza az arcunkat, és egy rossz döntéssel akár évekig olyan képet látunk a tükörben, ami nem kielégítő. A szemöldöktrendek is állandóan változnak, így nem árt jó alapokra helyezni a tudásunkat, amit mindig az aktuális divathoz tudunk igazítani. Cikkünkben található egyszerű lépésekkel bárkinek sokkal mutatósabb lehet a szemöldöke.

Tökéletes szemöldök
A szemöldök különlegessé teheti a megjelenést, ám éppúgy el is ronthatja az összképet, ha a vonalak félremennek (Fotó: Shutterstock/Puzzlepix)

Borítókép forrása: Shutterstock/Puzzlepix