Barion Pixel 3 egyszerű lépés a tökéletes szemöldökért – Coloré

3 egyszerű lépés a tökéletes szemöldökért

2021. 07. 16.

A sztárok szemöldök-stylistja, Sania Vucetaj olyan tippeket ad, amelyet a mindennapokban is alkalmazhatunk a stílusos és esztétikus szemöldökért.

Az internet tele van viccesebbnél viccesebb elbaltázott szemöldökökkel, amiken igazán jót derülünk. de a valóságban nem is olyan könnyű tökéleteset alkotni.

Szemoldok Formazas
Forrás: unsplash.com

Márpedig a szemöldök nagyban meghatározza az arcunkat, és egy rossz döntéssel akár évekig olyan képet látunk a tükörben, ami nem kielégítő. A szemöldöktrendek is állandóan változnak, így nem árt jó alapokra helyezni a tudásunkat, amit mindig az aktuális divathoz tudunk igazítani. Ezekkel az egyszerű lépésekkel bárkinek sokkal mutatósabb lehet a szemöldöke.

A stylist egyik fontos alaptanácsa, hogy ne kenjünk semmilyen kozmetikumot a szemöldökre. A különböző, ápolásra ösztönző krémek, olajak, testápolók valójában eldugítják a szőrtüszőket, megfojtva ezzel a szemöldök szőrszálait. Ha táplálni szeretnénk a kis hagymákat, sokkal inkább belülről tegyük, vagyis vitaminok szedésével.

Az eszközök tekintetében a szakember szerint a csipesz a legkiválóbb. A gyantázás talán tartós, de sajnos megnyújtja a bőrt és ez hosszú távon káros. A fonalas (cérnás) szemöldökeltávolítás pedig töréseket okoz a szőrszál szerkezetében és később hullámosan nőhet ki, illetve szőrtüsző benövést is okozhat.

  1. Az alak és az ív meghatározása. Törekedjünk mindig a természetességre! Mindenki látott már „csodálkozó” szemöldököt, vagy éppen „mérges” vonalút, ami sosem keltett szép hatást, ezért a szedésre duplán figyeljünk oda. A szemöldökcsipesz végét tegyük az orr-híd részhez, vagyis az orrnyereg széles közepéhez, és nagyjából ott kezdjük a szemöldök formálását – ez az alsó pont. Az ujjunkkal pedig kikísérletezhetjük az ívet, ha egyszerűen felhúzzuk a szemöldököt, és megnézzük, melyik az a legmagasabb pont, ami még esztétikusnak és természetesnek hat.
  2. A kevesebb több. A tanácsadó szerint mindig kövessük a természet adta vonalunkat, csak épp gyomláljuk ki a felesleges kis szőröket. Ne ritkítsuk túl, mert megbosszulja magát! És felejtsük el a nagyító tükröket! A természetes fényben végzett, normál tükör előtti kósza szálak eltüntetése épp elég. Ha túlzásba esünk, a szemöldök vonala túl direkt vagy darabos lesz, mintha csak borotváltuk volna. A stylist óva int az ollótól is, csak akkor használjuk, ha nagyon muszáj, mert ez végtelen hosszú szőrszálak fejlődését eredményezheti.
  3. A szemöldök sűrítése érdekében se vigyük túlzásba a ceruzát, spirált, Épp csak a közepét, óvatos mozdulatokkal tegyük tömöttebb hatásúvá. A széleket ne vastagítsuk és használjunk akár világosabb színárnyalatokat.

A lényeg tehát a természetesség, ami klisés ugyan, de az elmúlt évek szemöldöktrendjei a bizonyíték rá, hogy a tetovált és csíkszemöldökök kora örökre lejárt.

Forrás: harperbazaar.com