Barion Pixel Így lehet láthatatlan a korrektorod – trükkök és tippek – Coloré

Így lehet láthatatlan a korrektorod – trükkök és tippek

2023. 05. 17.

A korrektor, különösen, ha a szem alatti területre alkalmazod, hajlamos megülni a ráncokban, ez nemcsak a fáradt szemeket teszi láthatóbbá, de még rosszabbul is nézel ki utána.

Ha folyamatosan azzal küzdesz, hogy nem tudod egyenletesen felvinni a korrektort, mert megül a ráncidban, akkor nem vagy egyedül. A korrektor az egyik olyan termék, amely minden nő sminkjének elengedhetetlen tartozéka. Segít eltűntetni a karikákat a szemed alól, hogy reggelente ne tűnj kialvatlannak. Azonban gyakran előfordul, hogy napközben elmozdul és felhalmozódik a ráncokban, ami zavaró lehet. Összeszedtünk néhány trükköt, ami segít ezen a problémán.

Szerezz be egy jó szemkörnyék ápolót

Nincs annál rosszabb, mint vastagon felvinni a korrektort a száraz és dehidratált bőrre a szem alá. Csakúgy, mint az arcod többi részén, itt is nagyon fontos, hogy tápláló szemkörnyékápoló krémet vigyél fel, hogy előkészítsd a szem alatti területet a későbbi sminkre, minden szárazság vagy sérülés nélkül. A szemkörnyékápoló krémek nagyon eltérnek a hidratálóktól, mivel a szem körüli bőr vékony, mint egy selyempapír és finom, ezért a sminkelés előtt hasznos.

korrektor
Kép forrása: Pexels / Ron Lach

Fektess be egy jó korrektorba

Sokan a sűrű állagúra esküsznek, pedig sokkal jobb ötlet egy könnyű, bőrbarát és keverhető terméket választani. Az ilyenek nemcsak a felvitelt könnyítik meg, de szükség esetén a fedést is növelheted. A rendkívül nehéz állagúak kiszáradhatnak és gyűrődhetnek. Minél kevésbé sűrű a termék, annál jobban beleolvad a bőrbe.

Púderrel az elmozdulás ellen

A fedőpúder rögzíti a terméket, és minimalizálja a ráncosodást a nap folyamán. Feltéve, ha nem viszed túlzásba. A púder szó szerint lezárja és a helyén rögzíti a korrektort, nagyon kevés teret hagyva az elmozdulásnak. A felhordása után hagyd 5-10 percig fent, majd porold le a felesleget, hogy hibátlan, egész napon át tartó végeredményt kapj.

Fejjel lefelé fordított háromszög

Ha fejjel lefelé fordított háromszögben alkalmazod a korrektort, az egész szemkörnyéked világosabb lesz, és éberebbnek látszol. A zökkenőmentes felvitelének trükkje azonban abban rejlik, hogy mit használsz az eldolgozáshoz. Bár egy ecset vagy az ujjad is elegendő, ezek soha nem teszik lehetővé a tökéletes végeredmény elérését. Fektess be egy beautyblenderbe, így nemcsak eldolgozod, hanem a nedves szivacs eltávolítja a feleslegeset is.

korrektor
Kép forrása: Pexels / George Milton

Forrás: Femina.in, Good Housekeeping, Byrdie

Borítókép forrása: DGLimages / Getty Images