Barion Pixel Íme a tökéletes tusvonal 4 lépésben – Coloré

Íme a tökéletes tusvonal 4 lépésben

2022. 07. 04.

A nők többsége rajong a klasszikus tusvonalért, de fontos, hogy tisztában legyünk mi áll jól nekünk és milyen eszközöket érdemes használni a tökéletes eredményért.

Kinek való a tusvonal?

Több vendégem is volt, akik – sminkes tanácsára – messziről elkerülték a tusvonalat, mondván, hogy az ő szemformájuk alkalmatlan erre. Ezen a ponton fontos tisztáznunk, hogy létezik-e olyan, hogy egyeseknek egy életre el kell felejteniük a tusvonal használatát. Véleményem szerint ilyen nincs. A szemformákból adódó különbség pusztán annyit jelent, hogy míg valakinek fantasztikusan áll a cicás forma, addig másnak a sima, „cica nélküli” lesz az ideálisabb. De a tusvonal bizony mindenkié!

tusvonal
A tusvonal valamely formája minden nőnek jól áll / Kép forrása: Unsplash.com

A klasszikus cicás tusvonal az, ami nem mindenkinek áll jól. Vannak szemformák, amiknek kifejezetten előnyös (pl. mandulaszem), rejtett szemű hölgyeknek inkább egy visszafogottabb, vékony, szempillatőbe húzott tusvonalat ajánlanék. Minden szemformán megoldható a tusvonal kivitelezése, csak máshogy. Ahogy az élet más területein, itt sem igazán működnek az egyen megoldások, mindenkinek meg kell találnia a számára leginkább megfelelőt, ami kihangsúlyozza a természetes szépségét és az adottságait.

TIPP: Rejtett szemű (vagyis amikor egyenesen nézel, pontosan szemben állva a tükörrel, és nem látod a mozgó szemhéjad) hölgyeknél célszerű füstösre satírozni a tusvonal végét cicásítás helyett.

A tökéletes cicaszemek titka

Elérkeztünk ahhoz a ponthoz, amikor is elárulom a tökéletes, precíz tusvonal titkát és lépésről lépésre segítek a megvalósításban. Ha a sokadik videós útmutató és sminktipp után sem vagy elégedett az eredménnyel, akkor ezt neked írtam!

#1 Először is húzd meg az alapvonalat, minél közelebb a szempillád tövéhez, a külső szemzugtól egészen a szemed belső sarkáig, belül vékonyabban (ferde ecsetnél félúton érdemes megfordítanod az ecsetedet, a rövidebb része álljon mindig arra, amerre épp húzod a vonalat). A tusvonalad érjen végig, a szemed külső sarkáig és ügyelj rá, hogy ne maradjon hézag és látható bőrfelület a vonal és a szempillatő között. Érdemes nagyon aprólékosan végigmenni ezen a felületen és kijavítani az esetleges hiányosságokat. Akár az első lépésnél be is fejezheted, ha csak egy visszafogott kontúrra vágytál. Ha folytatnád: jöjjön az igazi cica tekintet.

#2 Akkor lesz jó az ív (ez a legnehezebb lépés, gyakorolni kell, ne csüggedj, ha nem sikerül tökéletesre): ha a „cica” íve a szemed alsó ívét követi, vagyis olyan, mintha az alsó szemhéjad képzeletbeli meghosszabbítása lenne.

kontur
Az igéző tekintet a szem körüli kontúrnak köszönhető / Kép forrása: Unsplash.com

TIPP: Gyakorláshoz húzd meg vékony korrektorral a “cica” ívet, ami sablonként szolgál, és fölé húzd a tényleges vonalat. Az, hogy meddig ér, rád van bízva, de mindig nézz egyenesen a tükörbe, akkor fogod látni, hogy jól csinálod-e.

#3 Kösd össze az alap vonalat (kb. a vonal 1/3-adánál), és a cicavonalad végét (a legvégénél egy picit beljebb). Ezzel egy képzeletbeli háromszöget képeztél, amit már csak ki kell „színezned”.

#4 Az egyenetlenségeket el tudod kendőzni, ha fekete szemhéjpúderrel átszaladsz a vonaladon, annak is a felső ívén, így eltűnnek a barázdák. Ha korrigálni szeretnél: Legyen nálad keskeny fejű fültisztító pálca (létezik sminkes verzió is, ami azért jobb, mert nem szöszöl), és olajmentes micellás víz. Nemcsak akkor tesznek jó szolgálatot, ha elrontod, és javítani kell, hanem akkor is, ha a „cica” végét keskenyebbé, kecsesebbé szeretnéd formálni.

Milyen eszközzel érdemes dolgozni?

Mielőtt beszerző útra indulsz, érdemes szétnézni a neten és elolvasni néhány véleményt, megnézni egy-két videót, ajánlásokat. A személyes kedvenceim a filces tusok, mert ezekkel lehet a legvékonyabban dolgozni. Arra ügyelj, hogy a filcet ne merőlegesen tartsd a szemednél, és a hegyével próbáld meghúzni a vonalat (az embert próbáló feladat lenne), hanem fektesd rá, hogy párhuzamosan haladjon a tus feje a szemhéjaddal, így kihasználva a filc teljes felületét.
A másik általam érdemesnek tartott terméktípus a zselés tus, amihez jó szolgálatot tesz egy ferde, precíziós ecset.

TIPP: A krémes tusok könnyen beszáradnak, ez kétségtelenül a hátrányuk. Megoldás: fordítsd fejjel lefelé a tégelyt, miközben húzod a tusvonalat, addig sem kap levegőt.

Most te jössz!

Most már mindent tudsz, de a világ összes pontos, részletes leírása is kevés, ha az ember lánya nem ül / áll a tükör elé gyakorolni. Akár egy egyszerű vonalat, akár izgalmas látványosságot készítesz, a tusvonalról azt hiszem bátran állíthatom, hogy a legtöbb gyakorlást igénylő technika, egyszóval: türelemjáték. Viszont egy biztos: néha egy tusvonal igézőbb tekintetet varázsol, mint egy több színből álló satírozás. Ugyanakkor nem kézügyesség, csak rutin kell hozzá, szóval hölgyeim, itt az idő, elő az ecsetekkel! A végeredményről készült fotókat, szelfiket pedig szívesen látjuk!

tusvonal
Nem szükséges a legbonyolultabb tusvonalat begyakorolnunk ahhoz, hogy látványos hatást érjünk el Kép forrása: Unsplash.com

Ha úgy érzed, hogy szükséged lenne néhány személyre szabott tanácsra, és jól jönne még több profi tipp, akkor olvass további tippekért!