Barion Pixel Hogyan viseljük a svájcisapkát? – Coloré

Hogyan viseljük a svájcisapkát?

2023. 01. 08.

A svájcisapka egy nagyon kedvelt téli kiegészítő, mivel könnyen párosítható bármilyen típusú kabáttal vagy pulóverrel, és mindenféle hajtípushoz jól illeszkedik.

Két hete látható a Netflixen az Emily Párizsban harmadik évada. Most mindenki ezt a sorozatot nézi, ezért újraéledt a svájcisapka trend. Ez a fejfedő elegáns, kerek és lapos, általában szőtt vagy kötött. Sok helyen az egyenruhák részének is tekintik, különösen a fegyveres erők és más szervezetek világszerte. Mivel soha nem mennek ki a divatból, most a viselésének a legstílusosabb módjait tárgyaljuk. 

https://colore.hu/divat/haj/legjobb-frizurak-arcformahoz/

Svájcisapka viselésének módja

Hagyományosan a fej egyik oldalán viselik, szinte a homlokig húzva. De hogyan hordjuk a különböző frizurákkal?

A rövid hajnak megvannak a maga előnyei és hátrányai, mindannyian szeretjük, mert kevesebb karbantartást igényel, de amikor a formázásról van szó, akkor nehezebb dolgunk van vele. Ebben az esetben fogd össze hátul egy hajgumival lófarokba a hajad, ha van frufrud, hagyd szabadon és egy néhány szálat elől. Figyelj arra, a hajgumit és a copfot eltakarja a sapka.

Svájcisapka
Kép forrása: Shutterstock / Puzzlepix

Ha hosszú hajkoronával rendelkezel, akkor hordhatod oldalra kötött lófarokkal, viszont fontos, hogy ha balról lóg a válladra a hajad, akkor a svájcisapka jobbra álljon. Ha két oldalt viselsz copfot, akkor a fejed hátuljára helyezd.

A frizurád mindkét oldalát befonhatod, és a sapkát az egyik oldal felé billentve viselheted, eltakarva az egyik füledet. Fonat nélkül is elkészíthető ez a stílus. Hordhatod alacsony konttyal is.

Svájcisapka
Kép forrása: Shutterstock / Puzzlepix

Ha göndör, vastag hajad van, ami nem marad a helyén, akkor fogj egy hajpántot, tedd a fejedre, a homlokod felett egészen hátra. Így egyetlen szál sem fog kilógni a barettből, amikor viseled. Választhatsz egy kusza kontyot is, így pedig vagy eltakarhatod az egész frizurát a svájcisapkával, vagy mellette viselheted.

Svájcisapka
Kép forrása: Shutterstock / Puzzlepix

Hogyan válassz svájcisapkát?

A svájcisapka minden fejformához és stílushoz jól passzol. Csak arról kell meggyőződnöd, hogy a fejedhez megfelelően illeszkedik, hogy ne kelljen viselés közben igazítgatnod, ne csússzon a szemedbe. Rengeteg féle anyagból gyártják, a boltok polcain pedig megtalálod mindenféle színben és mintával, így biztosan meglesz a számodra tökéltes, amit szívesen hordasz.

Forrás: Style Craze

Borítókép forrása: Shutterstock / Puzzlepix

/divat/oltozkodes/svajcisapka-viseles/