Barion Pixel Gyémántok helyett mindenki smaragdot akar – Példátlan változás az eljegyzési gyűrűk terén – Coloré

Gyémántok helyett mindenki smaragdot akar – Példátlan változás az eljegyzési gyűrűk terén

2023. 03. 04.

Megdőlni látszik Marilyn Monroe híres mondása, hogy a gyémánt a lányok legjobb barátja, ugyanis egyre többen kérnek inkább smaragdot.

Bár az ikonikus drágakő, továbbra is népszerű, a hagyományos gyémántgyűrűket a forgalmazók tapasztalatai szerint most lecserélni látszanak valami másra az ékszerdobozokban. Az emberek olyan ásványmintákat keresnek, amelyek átgondolt részletekkel szólnak a viselőjéhez, és ez a legújabb trendek szerint a smaragd.

smaragd
Forrás: Unsplash

A neves modern luxus ékszerész, Fenton úgy találja, hogy az Emerald vagyis a smaragd volt a legkelendőbb drágakő az elmúlt évben. Az eljegyzési gyűrűk eladásainak több mint 35%-a ilyen köveket tartalmazott. Az emberek folyamatosan törekszenek az eredetiségre, és sokan szeretnék, ha eljegyzési gyűrűjük a stílusuk és személyiségük kiterjesztése lenne.

A smaragd akár 20-szor ritkább, mint a bányászott gyémánt, így tökéletes választás a luxus és egyediség kedvelőinek. Kialakulásukhoz speciális körülményekre van szükség, beleértve a ritka vegyi anyagokat, a nyomást, a hőmérsékletet és az időt, ami a természet igazi csodáivá teszi őket.

A történelem során a smaragdokat a gazdagsággal és előkelőséggel azonosították. A varázslatos drágakő népszerűsége az ősi civilizációkig nyúlik vissza, amikor még azt hitték, hogy a smaragd gyógyító erővel is rendelkezik, és állítólag a békét, a növekedést, az új kezdeteket, valamint a termékenységet és a szeretetet szimbolizálta. A szakértők a legidősebb smaragd korát 3 milliárd évesre datálják. A történelem során olyan előkelőségek viselték nagy szeretettel, mint például Kleopátra.

A smaragd szépsége időtlen, színe megnyugtató mégis feltűnést keltő. Legyen szó családi ereklyéről, születési ajándékról, eljegyzésről, a smaragdok nagyon keresettek, mert az igazi “wow” élményt adják annak, aki rájuk pillant. Káprázatosan mutatnak nemcsak a gyűrűkben, de a nyakékekben és fülbevalókban is.

smaragd
Forrás: Unsplash

A gyémántokhoz kapcsolódó négy C minősítést – szín, tisztaság, csiszolás és karát – a smaragdokra is alkalmazhatják, de a színes drágakövekre nincs szabványos minősítési rendszer. Minden kő egyedi értékelésre kerül, és – bár minden kategória figyelembe van véve – mivel minden kő teljesen egyedi, a drágakővágó minden smaragdot úgy vág el, hogy kiemelje azok legjobb tulajdonságait.

A zöld csoda az utóbbi évtizedekben a first lady-k, popsztárok és a királyi családok tagjainak kedvenc csecsebecséje is lett.

Forrás: dailymail.com
Borítókép forrása: Unsplash