Barion Pixel Hódít a meztelen ruha a sztároknál – Coloré

Hódít a meztelen ruha a sztároknál

2023. 02. 04.

2022-ben tetőfokára hágott az új őrület a sztárok körében, a meztelen ruha. Úgy tűnik, hogy idén is kitart, sőt, egyre inkább teret hódít magának.

A meztelen ruha lehet, hogy oximoronnak hangzik, de találó leírása az olyan ruhadaraboknak, amelyek éppannyit felfednek, mint amennyit elrejtenek, mert áttetszőek, bőrtónusúak, feszesek vagy a fentiek mindegyike. Bár gyakran figyelemfelkeltők és szexik, valójában a női szexualitás mögött rejlő tabukat igyekszenek megdönteni.

Mi az a meztelen ruha?

A visszafogottabb időkben a kifejezés pánt nélküli ruhákat jelentette, nem pedig átlátszó darabokat. Amikor Mainbocher divattervező 1934-ben bemutatta az előbbieket, az újságírók csodálkozva állapították meg, hogy „olyan mintha csak a csoda folytán maradnának a helyükön”.

Hasonló szabászati trükkel készültek az „illuzionista ruhák”, amelyek nagyon hasonlítanak az általunk ismert meztelen ruhára. Először a burleszk művészek és a showgirlök viselték, majd a filmstúdiókban is használni kezdték őket. A stílus akkor vált általánossá, amikor Marilyn Monroe egy ilyen darabot viselt 1962-ben a Madison Square Gardenben tartott demokrata párti adománygyűjtésen és elénekelte John F. Kennedy elnöknek a Happy Birthdayt. A Monroe bőrszínéhez igazodóan festett, strasszkövekkel kirakott selyemszoknya szinte eltűnt a színpadi fények hatására; a közönség számára olyan volt a látszat, mintha csak strasszkövekbe öltözött volna.

A majdnem áttetsző ruhák az 1960-as, 70-es és 80-as évek során a kifutókon és a vörös szőnyegeken is fel-felbukkantak. De meztelen ruháknak 1998-ig nem nevezték őket, amikor a Szex és New York egyik korai epizódjában használták a kifejezést. Carrie Bradshaw egy Mr. Biggel való randevún viselt egy olyan ruhát, amit a barátnője, Charlotte rosszallóan meztelen ruhának hívott. Carrie ruhája azonban nem egy showgirl-stílusú estélyi ruha volt, és még csak nem is az, amit ma meztelen ruhának neveznénk. Ehelyett egy hát nélküli, rövid, de nem átlátszó darab.

meztelen ruha
Kép forrása: Northfoto

A meztelen ruhák igazi trendje Jennifer Lopeznek köszönhető, aki 2000-ben egy mélyen dekoltált, áttetsző selyem Versace ruhában jelent meg a Grammy-díjátadón. Azóta pedig egyre többen viselték. Például Rihanna, aki nyíltan kiállt amellett, hogy a legkülönbözőbb méreteket és bőrszíneket is el kell fogadni, így a vörös szőnyegen többször is megmutatta, hogy jól érzi magát a bőrében. Winnie Harlow kanadai modellnek vitiligo nevű bőrbetegsége van, ami foltos pigmentációt okoz. Amikor meztelen ruhát visel, nem csak az alakját mutatja meg, hanem az egyedi bőrét is. Igazán gyakori jelenség azonban a vörös szőnyegen 2022-ben lett, és úgy tűnik, hogy a trend idén is folytatódik.

Salma Hayek áttetsző meztelen ruhája 

A színésznő a Magic Mike utolsó tánca miami premierjén viselt egy hálós meztelen ruhát. Hayek fekete melltartója és fehérneműje átlátszott a merész ruhán.

Nicole Scherzinger és a kristályok

Nicole Scherzingernek nincs szüksége vörös szőnyegre, hogy feltűnő ruhába bújjon. Los Angelesben indult vacsorázni egy kristályokkal díszített csodában. Az énekesnő az Albina Dyla luxus menyasszonyi márka 2022-es Puissance kollekciójának Jacqueline nevű darabját viselte. Nem tudni, hogy Scherzinger kivel vacsorázott, de 2020 óta nyilvánosan randizik Thom Evans rögbijátékossal.

Kourtney Kardashian meztelen meztelen ruhája

Kourtney Kardashian új magasságokba emelte a trendet, és megmutatta meztelen mintás ruháját. A Dani Michelle által készített ruha egy reneszánsz kori aktfestményt ábrázol.

Rita Ora átlátszó latex ruhában

Január 28-án Rita Ora egy teljesen átlátszó latexruhában mindent megmutatott, miközben először adta elő élőben a You Only Love Me című dalát a londoni Heaven Nightclubban.

Forrás: The Washington Post, Popsugar

Borítókép forrása: Northfoto