Barion Pixel Hogyan válasszunk női karórát öltözékünkhöz? Íme stylistunk tippjei (x) – Coloré

Hogyan válasszunk női karórát öltözékünkhöz? Íme stylistunk tippjei (x)

2022. 05. 31.

Bár manapság már mindenki a mobiltelefonjáról nézi az időt, a karóráknak mégis nagy divatja van, ami nem túl valószínű, hogy a feledésbe merülne valaha is. Egy karóra ugyanis nem csak praktikus, de trendi is – egyfajta ékszer. Hiába olyan népszerűek a különféle okosórák, az igazi, stílusos karórákkal sosem fogják felvenni a versenyt. Mik tehát idén a női karóratrendek, és hogyan válasszunk?

Az okosórák, bár rendkívül sok mindent tudnak, egyet biztosan nem: időtálló értéket adni. Gondoljunk csak bele, mennyire meghatározó szerepet játszik a mai napig a karórák öröklése. Egy-egy ilyen családi ereklyét akár generációkon át viselhetnek. Egy okosórával ez valószínűleg sosem fog megtörténni, azonban a valódi karórák időtlenek. Ha tehát nőként egy stílusos és valóban minőségi darabot vásárolunk, azt akár a saját lányunk is örökölheti egyszer. Ezzel nem csak egy praktikus eszközt adunk ajándékba – ami egyben ékszer is –, de olyan örök emléket, amely sosem fog kimenni a divatból. A minőségi karórák nem követik a fel-felbukkanó aktuális trendeket, hanem egyfajta örök divatot képviselnek. Így tehát napjainkban is kifinomult stílust jelenítenek meg. A finom, nemes anyagokból készült női karórák 2022-ben is egyet jelentenek a stílusossággal, ami szinte mindenféle öltözéket szebbé tesz. Viselhetjük őket hétköznapi nőies viselethez mellé is akár, farmerral és magas sarkúval kombinálva. Az ilyen típusú karórák szinte bármilyen szetthez jól mutatnak, ezért az elegáns és az esti parti öltözet méltó kísérői lehetnek egyben.

női karóra
Forrás: elements.envato.com

Retro időmérők

A nyolcvanas évek karórái még akkor is kifinomult daraboknak számítottak, amikor már később megjelentek az első digitális darabok. Ezek pedig most ismét visszatértek. Hatalmas választékban megtalálhatunk olyan női óra típusokat, amelyeket utoljára legfeljebb valamilyen nyolcvanas években készül amerikai filmben láthattunk. Persze aki a modernebb stílusokat favorizálja, vagy a kifejezetten futurisztikus jellegűeket, annak is bőven lesz miből válogatnia az idei kínálatból. Akár a modern divatot képviselő ruhadarabok, akár némi retro szettek mellé kiváló választást jelentenek. Az ilyen órák kevésbé valók azonban az elegáns öltözetek mellé, viszont annál jobban mutatnak a laza, bohém összeállításokkal. Farmerhoz, ruhához és vagány öltözetekhez elsőrangú választást jelenthetnek.

Anyagválaszték

Anyagát tekintve a valódi bőr és a fém azok, amik az idei trendekben kiemelkednek. Ezeket kedvünkre válogathatjuk bármilyen szetthez, nincs rá külön szabály, hogy fém- vagy a bőrszíjat válasszunk-e egy szetthez. Elegáns karórák esetén pedig az arany és ezüst is bőven akad a választékban. Az ilyen darabokat manapság már nem kötelező összepasszolni ékszereink anyagával. Vagyis az arany nyaklánchoz nyugodtan választhatunk ezüst karórát is. A pár évvel ezelőtti „túlzásba vitt csajosság” helyett, egyfajta visszafogott stílusosság jellemző még a strasszos női karórák fémből készült változataira is. Ha többet akarunk megtudni, akkor a https://www.ecipo.hu/karorak-michael-kors linkre kattintva a Michael Kors prémium karóráinál nagyon jó láthatjuk mindezt.