Barion Pixel Fesztivál outfitek: flitterek, bársony és horgolt ruhadarabok az idei szezon favoritjai – Coloré

Fesztivál outfitek: flitterek, bársony és horgolt ruhadarabok az idei szezon favoritjai

2022. 08. 02.

Két év szünet után augusztus 10-én startol Magyarország legnagyobb fesztiválja, a Sziget. A rendezvény apropóján olyan ruhainspirációkat gyűjtöttünk össze, amelyek között mindenki megtalálhatja a számára megfelelőt, vonzódjon akár az egyszerűbb, akár a bevállalósabb outfit-irányzatokhoz.

Fesztivál outfit alapvetések

Egy ilyesfajta rendezvényre való felkészüléskor gyakran előfordul, hogy teljes tanácstalanságban ácsorog az ember lánya a gardrób előtt, azon tűnődve, vajon mit vegyen fel a fesztiválra. Ebben az esetben – csakúgy, ahogy az öltözködés kapcsán mindig – érdemes néhány aranyszabályt figyelembe venni, ezzel kisegítve saját magunkat. 

fesztivál-outfit
Érdemes figyelembe venni a fesztivál stílusát az outfit megalkotásakorKép forrása: Shutterstock/PuzzlePix

Egyrészt nem árt tisztában lenni azzal, milyen típusú fesztiválra megyünk: nagyon nem mindegy ugyanis, hogy egy rockfesztiválra vagy inkább elektronikus zenei rendezvényre visz az utunk, mert ez erősen meghatározza az öltözködés „kötelező elemeit”. Másrészt legyen mindig a kényelem az elsődleges szempont: alap a lapossarkú, még inkább a sportcipő, de legjobb, ha olyasmit viselünk, amelyet nem sajnálunk a portól vagy ha rálöttyen valami, ne adj’ Isten rátaposnak a fesztiválozók. Harmadrészt igyekezzünk olyan ruhákban gondolkodni, amelyek tükrözik a személyiségünket: ne üljünk fel a divatvonatra, sokkal inkább szánjuk rá az időt arra, hogy megalkossuk a hozzánk passzoló outfitet. Kis ügyességgel és kreativitással, néhány kiegészítővel könnyedén bele tudjuk vinni a jelenlegi signature elemeket is a kiválasztott fesztivál outfitbe. 

Rövidnadrág és top: az ultimate párosítás

Valószínűleg a lehető leggyorsabb (és legköltségkímélőbb) megoldás a rövidnadrág-top kombináció, melynek erőssége az egyszerűségében rejlik: lényegében bárhogy kombinálható. Pluszpont e párosítás mellett, hogy feldobhatjuk kedvenc ékszereinkkel: egy U-kivágású top mellé tökéletes kiegészítő lehet egy signature-nyaklánc vagy egy domináns karperec, amely szintúgy öltöztet. Az outfit további előnye, hogy egy ütős sminkkel a legegyszerűbb ruházat is feldobható: egy markáns árnyalatú rúzzsal nehezen tudunk mellényúlni! 

Horgolt őrület: legyen is rajtad ruha, meg nem is

Az idei fesztiválszezon egyik meglepetése a horgolt ruházat: legyen szó akár egy felsőrészről vagy épp szoknyáról, gyakran találkozhatunk vele a nagyobb rendezvényeken. Ez a megoldás egyébként kísértetiesen emlékeztet a magyar népmesék egyik történetére: amikor Mátyás király azt kérte alattvalójától, hogy öltözzön is fel, meg ne is, s a furfangos lány egy halászhálóban jelent meg uralkodója előtt. Ha viszont nem egy király „behálózása” a célunk, érdemes eltakarnunk a pikáns részleteket (például egy, a horgolt felsőrész fölé felvett melltartóval) hogy ne legyen túl közönséges az összhatás. 

Bikini rocks!

Ha szerencsénk van, s a fesztivál ideje alatt épp tomboló meleget fogunk ki, érdemes elgondolkodni azon, hogy a több réteg helyett kevesebbet és minél praktikusabbat vegyünk csak magunkra. Megfelelő választás lehet egy bikinifelső, amelyet egy rövidnadrággal kombinálhatunk, ebben az esetben viszont érdemes nagyobb hangsúlyt fektetni a sminkre és a hajra, hogy ne úgy nézzünk ki, mint akik most robbantak ki egy egész napos fürdőzés után a Balatonból. (Kivéve persze, ha ez a cél.) 

Y2K újratöltve

Két évtizeddel a születése után újra meghódította a kifutókat és a fesztiválok dühöngőit az Y2K divat. A Z-generáció által újjáélesztett outfit a maga nemében egyedi és innovatív, ugyanakkor észrevehetők benne a millenium kitörölhetetlen vonásai is: így például a rágógumirózsaszín és lila összetéveszthetetlen kombinációja vagy épp a metál és a velúr furcsa násza. 

Tündérmese a fesztiválon

A Sziget fesztivál a külföldi résztvevők számára inkább „Island Of Freedom”, azaz a szabadság szigeteként szerepel a szótárban, épp ezért évről évre meghökkentő darabokkal is találkozhatunk a rendezvényen. Ha mi sem szeretnénk beolvadni a tömegbe, érdemes olyan szerelést választanunk, amely mind színében, mind szabásában egyedi, ezáltal megidézve a fesztivál szabad hangulatát. Ilyen például az alábbi ruha, amely Tünder Lala birodalmát idézi fel hologramszerű színeivel és lepkemintáival.

A flitterek nem hazudnak

Ugyan alapvetően a karácsonyi összejövetelekhez és szilveszteri bulikhoz kapcsoljuk a flitteres összeállításokat, idén nagy népszerűségnek örvendenek a fesztiválokon is. A tökéletes összhatás érdekében érdemes elgondolkodni azon, hogy sportcipő helyett inkább csizmával párosítsuk őket, így megteremtve a tökéletes egyensúlyt a ruha és a kiegészítő között. 

Bársonyban, szabadon

Nem kifejezetten nyárbarát anyag, mégis gyakran felbukkan a bársony az idei év fesztivál outfitjei között. Ha emellett döntenénk, érdemes számításba vennünk az időjárási tényezőket: nagy forróság esetén nem biztos, hogy ez a legtökéletesebb megoldás, ugyanakkor pont emiatt biztosan kilógunk majd a tömegből: pozitív értelemben. 

Pasiként neonban

Az Orange is The New Black (Narancs az új fekete) című nagy sikerű amerikai sorozat mintájára mondhatnánk, hogy idén nyáron a „neonsárga az új fekete”, ugyanis a kirívó szín nem csak a kifutók és a vörös szőnyeg világát hódította meg az utóbbi időben, hanem szép lassan bekúszott a ruhatárunkba is. A neonsárga és zöld árnyalatai viszont nem kizárólag a nők kiváltságai lehetnek, hiszen tökéletesen passzolnak egy, a sötét ősz színtípusba tartozó férfi fesztivál outfitjébe is. 

Ez is érdekelhet

Így viseld a neonsárgás idén nyáron: 8 látványos outfit a legforróbb napokra
Évről évre érzékelhető, ahogy bizonyos színek lekúsznak a filmvászonról vagy épp a vörös szőnyegről, s a ruhatárunkban kötnek ki. Így van ez 2022 nyarán a neonsárgával is, amely úgy hat az egyszerű, hétköznapi összeállításainkra, akár a tenger felől érkező hűvös szellő a kibírhatatlan kánikulában: felfrissíti azt.

Borítókép forrása: Shutterstock/PuzzlePix