Fenntartható ruházati márkák, amikkel te is tehetsz a bolygó jövőjéért

Közös érdekünk megelőzni, hogy a környezetünk kárt szenvedjen, ebben pedig a divatot is segítségül hívhatjuk.

Környezettudatosnak és fenntarthatónak lenni nemcsak hasznos, hanem trendi is manapság. Ezért, aki valóban tenni szeretne a bolygóért és a környezetéért, azt érdemes a ruháival kezdeni…

Fenntarthato Markak
Forrás: unsplash.com

Nem állítjuk, hogy könnyű, hiszen a fogyasztói társadalom virágkorát éljük, amikor a csapból is az folyik, hogy „vásároljunk”, hogy jár nekünk az új és újabb, a szebb és több. Közben roskadásig a gardrób és vannak olyan darabjaink, amelyek évek óta egyszer sem voltak használva. Ha nehéz is, érdemes gátat szabni a pazarlásnak, és háromszor meggondolni, ha költekezni akarunk. Ám, ha mégis muszáj vásárolnunk, legalább törekedjünk a fenntartható márkák támogatására.

Íme a mi kedvenceink!

A Swarovski világhírű ékszercég 2021-ben megújította fenntarthatósági célkitűzéseiket. Az ékszerek gyártása és forgalmazása során előtérbe helyezik az üvegházhatás mérséklését, a tudatos és fenntartható alapanyag választást, a hulladék csökkentést, az újrahasznosítást és az ezekről történő oktatást is.

A Levis már több alkalommal rukkolt elő fenntartható ruhadarabbal vagy kollekcióval, amelyekben a farmereik pamutkenderből és egyéb fenntartható forrásból készülnek.

Az Alohas márka különleges lábbelijei, papucsai egyrészt vegánok, másrészt úgy váltják ki a bőrt, hogy az a legkevésbé legyen környezetszennyező, tehát egyáltalán ne legyen köze a műanyaghoz. A brand darabjai különleges kaktuszbőrből és kukoricakeményítőből készülnek. Emellett újrahasznosított fürdőruhákat is gyártanak.

A YOOX luxus mini brand a 2019-es YOOXYGEN-díj nyertesével, Sharon Cho-val együttműködve létrehozta az időtlen szabás fenntartható gyűjteményét mindkét nem számára. A kollekció teljes egészében újrahasznosított műanyag palackokból és etikus gazdaságból beszerzett gyapjúból készül, stílusuk pedig minden alkalomra kiváló és tekintetet vonzó.

Az olasz luxusmárka, a Prada is felfedezte magának a bolygó védelmet, Re-Nylon kollekciója fenntartható táskák és kiegészítők sorát vonultatja fel, amelyek óceánokból és halászhálókból gyűjtött újrahasznosított műanyagból, valamint eldobott szövetekből készülnek.

A PAPER London fürdőruhái újrahasznosított halászhálókból készül, amelyek lebomlásához 600 év kellett volna.

Ha tetszett a cikk, mutasd meg az ismerőseidnek is!

NEKED AJÁNLJUK

Hűtsd le magad egy vegán kapros töklevessel!