Barion Pixel 5+1 ok, amiért a fekete a nők igazi színe – Coloré

5+1 ok, amiért a fekete a nők igazi színe

2022. 10. 22.

A fekete szín sokak számára a gyász színe, pedig több kutatás is bizonyította, hogy azok, akik szinte mindig ebben a nüanszban láthatóak, sokkal különlegesebbek másoknál.

Teljes egészében feketét viselni több, mint egyszerű választás. A csak feketét viselő emberek hajlamosak arra, hogy szélsőségesen őszinték, irányítóak, vagányak legyenek. Ezért csak az igazán bátraknak javasolt velük kekeckedni vagy kikérni a véleményüket, ugyanis halálosan őszinték tudnak lenni. De ha ez nem lenne elég, elegánsak és félelmetesek is.

És, hogy mit is rejt valójában a feketét viselő nők lelkének mélye? A színpszichológusok az alábbi pontokat tartják fontosnak.

Vezetők

A teljesen feketét viselő nők valójában nagyon is színes életet élnek. Vezető személyiségek, pezsegnek és szorgalmasak, illetve kiegyensúlyozzák az őket körülvevő káoszt a következetesen fekete outfittel.

Vonzóbbak

Egy tanulmány szerint vonzóbbnak, sikeresebbnek és magabiztosabbnak tartják a fekete ruhát viselő embereket. Erősek, tiszteletet parancsolóak és letisztultak a külső szemlélők számára.

fekete
Forrás: Unsplash

Fontosak

Nincs szükségük mások jóváhagyására, de gondoskodnak arról, hogy felismerje mindenki, mit is csinálnak, mennyire fontos a jelenlétük és milyen hatással vannak másokra.

Önállóak

Az önmegvalósításban hisznek. Nem szeretik, ha valaki csak panaszkodik és mártírkodik. Egyszer-egyszer szívesen adnak életvezetési tanácsot (amit érdemes is megfogadni), de ha valaki nem él vele, másodjára már keményen eltolják.

fekete
Forrás: Unsplash

Hitelesek

Inkább azzal foglalkoznak, hogy önmaguk legyenek, mintsem hogy a trendeket kövessenek. Életük minden aspektusát az önkifejezés lehetséges útjaként látják, és soha sem követik a tömeget. Nem várják el, hogy ők szabják a trendet, imádják, ha egyediségükkel kitűnhetnek, amit persze a fekete szín határoz meg.

Jó emberismerők

Leegyszerűsített színviláguk arra utal, hogy gyémántvágó élességgel átlátnak a személyeken és helyzeteken. Mindent pillanatok alatt le tudnak egyszerűsíteni a fejükben és gyökerénél kezelni a problémákat.

Forrás: allure.com

Borítókép forrása: Unsplash