Barion Pixel Bella Hadid ruháját szó szerint ráfújták a testére a Coperni bemutatóján – Coloré

Bella Hadid ruháját szó szerint ráfújták a testére a Coperni bemutatóján

2022. 10. 03.

Ezzel a futurisztikus megoldással egészen új értelmet nyer a “mintha ráöntötték volna” kifejezés. Bella Hadid pedig tökéletes modell volt erre.

A divat állandóan változik, mégis mindig visszaköszönnek a régmúlt darabjai, stílusirányzatai. Azt gondolhatnánk, hogy már tényleg nincs új a nap alatt, de erre most rácáfolt a Coperni alkotó párosa.

Sébastien Meyer és Arnaud Vaillant az ultramodern párizsi Coperni kiadó alapítói. A márka 2023-as tavaszi/nyári kollekciójában a dizájner páros – és egyben házaspár – még tovább tágította a divattechnológia határait. „Ez a mai esemény az elmúlt évszázadok női sziluettjeinek ünnepe” – mondta Vaillant a bemutató előtt. „A kollekciónk esztétikáját érettebb és tudományosabb módon akartuk újragondolni” – tette hozzá Meyer.

Bella Hadid
Forrás: Northfoto

A párizsi Musée des Arts et Métiers Salle des Textiles-ben megrendezett bemutatónak figyelemreméltó szabászati megoldásai voltak. A tervezők komolyan gondolták, hogy játszanak a történelemmel, így a divat legkülönfélébb aspektusait álmodták újra, kezdve a párnázott csípőjű gyapjúnadrágoktól a klasszikus miniszoknyákon és bőrdzsekiken át a legkülönösebb, jövőbe mutató megoldásokig.

Bella Hadid
Forrás: Northfoto

Ami a ruhák technikai kidolgozását illeti, Meyer és Vaillant továbbra is az élen jár, legyen szó a neoprén ruhákra és dzsekikre ragasztott holografikus virágmintákról, vagy az olyan csúszós ruhákról, melyek függőleges szövetpaneleit fémgyűrűk tartják össze. De az idei szezon futurisztikus csúcspontja az utolsó darab volt, Bella Hadid prezentálásában. A Fabrican egyedi szabadalma egy fújható, levegőre keményedő textília, melyet spray-ként lehet felfújni az ember testére. Így tökéletesen követi a modell sziluettjét. Elképesztő technológia!

Bella Hadid egyébként számtalan tervező múzsája lett az elmúlt években. Olyan márkák nagy kedvence, mint a Prada, a Versace vagy éppen a Dolce and Gabbana.

Forrás: allure.com
Borítókép forrása: Northfoto