Barion Pixel Fehérnemű kisokos: a tangától a boyshortokig (x) – Coloré

Fehérnemű kisokos: a tangától a boyshortokig (x)

2022. 07. 04.

Minden nő számára megvan az a fehérnemű típus, amit a mindennapok során preferál. Vannak, akik a mindenféle fazon kipróbálása utána találják meg a számukra leginkább megfelelőt. De sokkal többen vannak azok a nők, akik megszokásból vagy kényelemből csupán néhány fehérnemű fazont próbálnak ki, majd az első jónak tűnő típusnál abba is hagyják a keresést.

Utóbbival az a baj, hogy számtalan lehetőségről mondanak le — könnyen lehet, hogy nem is a számukra legmegfelelőbb fazont hordják. Azt javasoljuk, hogy mindenki próbálja ki a piacon elérhető összes fehérnemű fazont, hiszen ez alapján valóban azt az alsóneműt fogja választani, ami számára a leginkább megfelelő, kényelmes, esztétikus. De vajon milyen fazonok léteznek? Az alábbi fehérnemű kisokos pontosan ezt mutatja be!

Fehernemu Kisokos Unsplash
Forrás: unsplash.com

Milyen fehérnemű fazonok léteznek?

Az egyik legismertebb bugyi fajta kétségtelenül a tanga. Hátul ez takar a legkevesebbet, ami előnyös lehet az olyan ruhák esetében, ahol nem szeretnénk, hogy a fehérneműnk átlátszódjon. Ahhoz azonban, hogy az esztétika mellett a kényelmi szempontoknak is maradéktalanul megfeleljen, fontos, hogy megfelelő méretű és anyagú típust válasszunk, ellenkező esetben ugyanis rémálom lesz a hordása.

A tangához nagyon hasonló típus a string, azzal a különbséggel, hogy ennél a szabásnál elől sincs túl sok anyag, ezáltal nagyon lenge, sőt még kényelmes is — de csak abban az esetben, ha a testünkhöz és fenekünkhöz igazodva a tökéletes méretet és anyagot választjuk.

Bár szabásában hasonló, de mégis jóval többet takaró típus a thong, aminek derékrésze — a többi V-alakú típussal ellentétben — egyenes.

A tangához szintén hasonló, de annál jóval vastagabb szabásmintával rendelkező típus a slip.

Erről a típusról azt érdemes tudni, hogy elől is, illetve hátul is V-alakkal rendelkezik, derékrésze pedig igen magas — újabban rendkívül népszerű a különböző bugyi fajták között. Nagyon hasonlít a következő szabásmintához, ami nem más, mint a mindannyiunk által jól ismert bikini. A két fajta között csupán annyi a különbség, hogy a bikini jóval vastagabb szabásmintával rendelkezik, illetve más anyagból készül, de formájuk és derékmagasságuk szinte egy és ugyanaz.

Ezzel el is érkeztünk a sokat fedő típusokhoz, hiszen a brief — vagy ahogy a köznyelvben ismerjük: „nagymama bugyi” — esélyt sem ad arra, hogy bármelyik intim testrészünk kilátszódjon, ennélfogva talán a legkényelmesebb típus. Ami pedig az esztétikát illeti, van, akinek kifejezetten jól áll, de általánosságban véve nem ezt a típust érdemes választani azokhoz az alkalmakhoz, amikor a bugyi körvonala a ruhán keresztül látszani fog.

Sokat takaró, ám talán egyel esztétikusabb megoldás a hipster típus, aminek a derékrésze — ellentétben a brief-fel — egy az egyben a csípőn ül, jóval a derék alatt.

Végül, de nem utolsó sorban érdemes megemlítenünk a férfiaktól átvett boyshort-ot is, ami lényegében az erősebbik nem szűk fazonú boxeralsóinak női változatát jelenti. Leginkább úgy fest, mint egy fehérnemű és egy rövidnadrág keresztezése, ezért tökéletes választás lehet szoknyához, ahol megvan rá az esély, hogy például mozgás közben láthatóvá válik a fehérnemű — nem hiába ez a legnépszerűbb típus a sportolók (pl.: teniszezők) között.

Ahhoz tehát, hogy megtaláljuk a számunkra leginkább megfelelő típust, érdemes minden egyes fajtát kipróbálni, majd az esztétikát és a funkcionalitást is figyelembe véve eldönteni, hogy melyik illik leginkább az adott alkalomhoz és a testalkatunkhoz.Ehhez fontos tudni, hogy milyen anyagú és mekkora méretű típusokat válasszunk.

Fehernemu Meret Unsplash
Forrás: unsplash.com

Ebben óriási segítséget jelenthetnek az olyan, direkt a nőket célzó innovatív márkák, mint a Threee, hiszen mivel a ruhákat tervező kreatív szakemberek maguk is nők, ezért pontosan tudják, hogy milyen alakhoz, fenéktípushoz és alkalomhoz milyen fehérneműt érdemes választani, ezáltal jelentősen megkönnyíthetik annak folyamatát, hogy megtaláljuk a számunkra leginkább kényelmes és esztétikus változatot!