Barion Pixel Hosszú évek után kiderült Diana hercegné bosszúruhájának valós története – Coloré

Hosszú évek után kiderült Diana hercegné bosszúruhájának valós története

2024. 06. 01.

Diana hercegné maga volt a stílus, ruhatára rengeteg figyelmet kapott, az ikonikus fekete darab mégis a leghíresebb outfitje. Ez az úgynevezett bosszúruha.

Diana hercegné decens, igazán hercegnői megjelenése szinte a védjegye volt, nők millióinak volt a példaképe, nemcsak jelleme és viselkedése, de a gardróbja is. Az úgynevezett bosszúruhája merészen eltért minden addig megszokottól, ráadásul ezzel üzent Károlynak, aki megcsalta.

Diana hercegné bosszúruhája

1994. június 29-én Diana hercegné a londoni Serpentine Galleryben tartott gálára érkezett a merész fekete outfitben, mely testéhez simult, aszimmetrikus szegélyű, vállra simuló pántokkal kísért darab volt, ráadásul viselt hozzá egy, a szélben lengedező áttetsző, sifon anyagú kiegészítőt is.

Diana hercegné bosszúruhája szexi és elegáns egyszerre / Kép forrása: Anwar Hussein / Getty Images
Diana hercegné bosszúruhája szexi és elegáns egyszerre / Kép forrása: Anwar Hussein / Getty Images

Szokatlan volt ez a tipikusan állig begombolt, galléros szettekhez képest. Diana dögös ruháját aznap viselte, amikor Károly herceg a nemzeti televízióban bevallotta, hogy hűtlen volt hozzá. Ez egy igazi karakán divatválasz volt arra, hogy férje a világ előtt kellemetlen helyzetbe hozta, még akkor is, ha a viszonyuk akkorra már elég hűvös volt, és ezt is sejteni lehetett.

Diana hercegné eredetileg egy Valentino ruhát akart viselni az eseményen, ám amikor a megcsalás híre kiszivárgott a sajtóban, az utolsó pillanatban cserélt a Christina Stambolian tervezte híres fekete ruhára. Maga a tervező, Stambolian mondta, hogy rettentő szomorú volt, miután a hercegné három évig nem vette fel sehova a tőle kapott darabot, de később igazán büszkévé tette őt ezzel a húzásával.

Diana úgy döntött hát, hogy visszavág, és egy olyan ruhát választ, amelyet korábban nem akart viselni, mivel egy kicsit túlzásnak érezte.

– mondta William Ivey Long, a Diana című Broadway musical jelmeztervezője.

#batorvagyok

Forrás: People

Borítókép forrása: Bettmann/Getty Images

/divat/oltozkodes/diana-hercegne-bosszuruha-tortenet/