Barion Pixel Rekordösszegért kelt el Diana hercegné autójának másolata – Coloré

Rekordösszegért kelt el Diana hercegné autójának másolata

2024. 01. 15.

Kalapács alá került Diana egykori zöld Jaguárjának replikája, amit a Golden Globe-díjas színésznő, Elizabeth Debicki vezetett A korona című Netflix sorozatban, amiben Diana hercegnét alakította.

Image
forrás: Bonhams Cars

A zöld kabrió szinte teljesen megegyezik az eredetileg két üléses autóval, amit Diana négy ülésessé alakíttatott annak érdekében, hogy fiai: Vilmos és Harry is elférjenek benne.

A korona című sorozat ötödik évadában jelent meg a nagyközönség előtt a replika, amit aztán a  BonhamsCars aukciós weboldalán 20 ezer fontért, azaz majdnem kilencmillió forintért kelt el.

A korona készítői nagy hangsúlyt fektettek arra, hogy élethű legyen a történet

A Korona című sorozat első évada először 2019-ben jelent meg Magyarországon. Hamar sikeres lett az eredetileg II. Erzsébet királynő uralkodását bemutató történet, amiben az alkotók nagyon figyeltek a tárgyak élethű bemutatására.

A korona
Forrás: Netflix

Hamarosan még több relikvia kerül kalapács alá

2024. február 7-én és 8-án még több holmit bocsát árverésre a londoni Bonhams aukciós ház „A korona” című sorozatból: például a királynő koronázási palástjának másolatára és Diana több ruhájára is lehet pályázni. A kétnapos árverésen több mint 450 tárgyra lehet licitálni. Az aukció bevételéből a brit Nemzeti Film és Televíziós Iskola ösztöndíjprogramját támogatják.