Barion Pixel A 41 éves Beyoncé dubai szuperfellépése állásfoglalás volt a háború ellen – ezért pont ezt a ruhát választotta a fináléra – Coloré

A 41 éves Beyoncé dubai szuperfellépése állásfoglalás volt a háború ellen – ezért pont ezt a ruhát választotta a fináléra

2023. 01. 29.

A aranytorkú díva, Beyoncé négy éve nem állt élőben a közönség elé, ezt most 24 millió dolláros gázsiért törte meg, az Atlantis Royal szálloda grandiózus megnyitóján.

Már sokat lehetett hallani Beyoncé dubai fellépésről, ami elég nagy port kavart rajongói körében. Nem azért, mert a zártkörű rendezvényen csak V.I.P sztárvendégek és persze a nagy tiszteletben álló arab felső réteg vehetett részt, hanem mert a világsztár kissé meghazudtolta önmagát. A Grammy-díjas ikon 2022-es új albuma, a Renaissance elvileg az LMBTQ+ közönségnek készült, afféle biztonságos tér mindenki számára, dalok, melyek nem ítélkeznek, és mindenki színességét hivatottak éltetni.

Beyoncé
Forrás: Northfoto

Nos, a korongról egyetlen egy szám sem hangzott el a 75 perces dubai koncerten. Nyilván ennek politikai okai vannak (a homoszexualitás Szaúd-Arábiában halállal vagy korbácsolással büntetendő, de illegális az is, ha egy férfi női ruhát visel, vagy ha a nők férfi ruhát), de ez nem vigasztalja a díva rajongóit, sőt, képmutatónak titulálták a 41 éves dalszerzőt.

Más ügyek mellé viszont odaállt Beyoncé, és ez a háború elítélése volt, konkrétan most az orosz-ukrán háborúé, ami egy éve folyamatosan zajlik. Az énekesnő olyan tervezőtől választotta forró pink finálé szettjét, aki a háború és a hatalmas áramszünet idején alkotta meg a feltűnő darabot.

Bár a szupersztár megjelenési repertoárja igencsak figyelemre méltó volt minden számhoz, az a döntése, hogy mivel zárja le megjelenését és a showt, különösen jelentős állásfoglalás volt a globális relevancia szempontjából.

A finálé során Beyoncé ugyanis az ukrán Ivan Frolov együttesében kápráztatott el mindenkit. A tervező Kijevben álmodta meg és dolgozta ki a fenséges ruhát a háború alatt. A kristályokkal díszített leggingsekkel és kesztyűkkel kiegészített, feltűnő rózsaszín ruha kizárólag Beyoncé számára, speciális couture technikákkal készült, beleértve a galvanizált finom aranyat a fűző csontozásában, valamint a kézi hímzésű kristályokat.

Frolov 2015-ben indította útjára divatvonalát, és a márka honlapja szerint Beyoncé-n kívül számos sztárt öltöztetett fel, köztük Dua Lipá , Doja Catet vagy épp Gwen Stefanit.

Ez is azt mutatja, hogy bármi történjék is a világban, az ukrán márkák továbbra is bemutatják a világnak ellenállásukat és kultúrájukat.

– áll a tervező közleményében.

Forrás: justjared.com
Borítókép forrása: Northfoto