Vitaminok, amik elősegítik a hajnövekedést

2021. 02. 26.

Lehet, hogy csak egy lépésre vagy a tökéletes hajtól.

haj

Minden nő vágyik a szép, egészséges, dús hajra, ennek érdekében pedig a legmegfelelőbb samponokat, balzsamokat használja, megkíméli a napfénytől, a hőtől, a dörzsöléstől. De mi a helyzet a vitaminokkal? Rengeteg fajta vitaminra és tápanyagra van szüksége a hajnak, nem csak kívülről, de elfogyasztva is.

A hajhullást sokszor vitaminhiány okozza, pont, ahogy a haj elvékonyodását, vagy rossz minőségét is. Eláruljuk, melyik alapvető vitaminok nem hiányozhatnak a napi rutinodból, ha szép frizurára vágysz.

Biotin

Akármennyit samponoztad, hőkezelted vagy lakkoztad a hajadat, bevetheted a biotint, ami egy igazi csodaszerként építi újjá a hajszerkezetedet. Megerősíti, megfékezi a hajhullást, egészségesebbé teszi minden hajszáladat, ha megfelelő rendszerességgel szeded. Mivel a mellékvese működését támogatja, alaposan meggyorsítja a hajnövekedést.

Cink

A cink főként a hajhagymákra hat, megerősíti azokat, és felgyorsítja a regenerációjukat. Több típusú hajhullás megfékezésében és kezelésében is sikeresnek bizonyult, ráadásul a haj mellett a bőrpanaszokat is enyhíti.

hajnovekedes

Halolaj

A halolaj tele van egészséges zsírsavakkal, mint az Omega-3, ami bizonyítottan elősegíti a gyorsabb hajnövekedést, és a tápláló olajok a töredezés és elvékonyodás ellen harcolnak. Beviheted kapszula formájában is, és azzal is segítesz, ha sok lazacot és makrélát fogyasztasz.

Vas

A vashiány is okozhat hajritkulást, a vasban gazdag ételek és a vas kapszula, vagy vas tartalmú hajvitamin gyorsítja a regenerálódást, megelőzi a hajhullást, és erősebbé, ellenállóbbá teszi a szálakat.

Borítókép forrása: Pexels