Barion Pixel A világosbarna haj genetikai varázslat, amelyet tovább bolondíthatsz – Coloré

A világosbarna haj genetikai varázslat, amelyet tovább bolondíthatsz

2023. 10. 13.

Unalmasnak gondolod a világosbarna hajadat? Valóban elég hétköznapi hajszín, de nem jelenti azt, hogy neked azzá kéne válnod. Indulj ki abból, hogy mindenki egyedi és a világosbarna egy adottság, amellyel bánhatsz merészebben is.

Ha csupán azért érzed magad unalmasnak, mert a hajszíned világosbarna, amely az egyik leggyakoribb, akkor figyeld, hogy milyen különleges vagy:

  • habár a világosbarna haj egy viszonylag közönséges hajszín, mégis kevésbé gyakori, mint a sötétbarna vagy a fekete haj. Azaz mégis ritka és az mindig vonzó lehet.
  • a világosbarna haj egyediségét az árnyalatok és a textúra változatossága adja. Könnyen személyre szabható és különböző stílusokhoz alkalmazkodhat.
  • a hajszín általában genetikai örökség, így a világosbarna haj a családban közösséget és kapcsolatot hozhat létre a generációk között.
  • lehetővé teszi az egyének számára, hogy kifejezzék saját stílusukat és egyediségüket. A hajszín hozzájárulhat az önbizalomhoz és a vonzerőhöz.
  • sokféle bőrtónushoz és szemszínhez passzol.
  • számtalan árnyalata van, amelyek a napfény hatására is változhatnak és te magad is más árnyalatot adhatsz a hajadnak.
Világosbarna haj
A világosbarna haj nem unalmas és nem is túl átlagos, mert az az egyedi jellemzők egyike / Kép forrása: Sofia Zhuravets / Getty Images

Az átlagosnak vélt világosbarna hajszín esetében a frizura változtatásával, a kiegészítők használatával is egész más keretet lehet adni az arcnak.

A világosbarna haj unalmas? Dehogy is!

Ha alapvetően is barna a hajad, az nem jelenti azt, hogy ne lehetne játszani a színekkel. A lényeg, hogy a bőrtónusodhoz legjobban illő barnát találd meg.

Egy amerikai hajstúdió tulajdonosa fodrászként azt mondja, hogy több tényezőtől függ, hogy a legjobban hozzá illő barna színt megtalálja. Akiknek meleg barna a bőrszínük, azok a hasonlóan meleg barna árnyalatokkal néznek ki a legjobban. Ilyen például a karamell vagy a méz árnyalatai. A hidegebb bőrtónushoz azonban jobban illik a hamvasabb barna vagy az eszpresszó, azaz a sötétebb barna lehet a jó választás. Semleges típus esetében már a gesztenyebarna vagy a sötét cseresznyebarna mutat jól.

Ha bőr tónusa beazonosított, még akkor sem biztos, hogy azonnal megtalálható a legjobb barna, ugyanis fontos figyelembe venni a szemszínt is.

Világosbarna haj
Egy laza konty, copf vagy fonat bármikor „varázslatra” képes / Kép forrása: Erstudiostok / Getty Images

A világosbarna haj kezelése

Ha természetes barna a haj, az nem jelenti azt, hogy kevesebb figyelmet és törődést érdemel. Érdemes kifejezetten barna hajra kifejlesztett samponokat és balzsamokat használni, hogy a szín élénk és fényes maradjon. A természetes szépség érdekében kerülni kell a gyakori hajmosást, hogy megakadályozza a haj kiszáradását. Mustrát igényelnek a hajápoló termékek, ha olyat keresel, ami szulfátmentes és tartalmaz keratint, valamint színvédőt. A megfelelő termékekkel ugyanis megtartani vagy javítani lehet a szín árnyalatát és megelőzhető a fakulás. Heti egy alkalommal érdemes mélykondicionáló hajmaszkkal kényeztetni a hajszálakat és minimalizálni kell a túlzott hajszárító és hajvasaló alkalmazását.

Nyitókép forrása: Svetlana Moon / Getty Images