Barion Pixel 5 dolog, amit minden barna hajú lánynak kötelező betartani – Coloré

5 dolog, amit minden barna hajú lánynak kötelező betartani

2021. 04. 21.

Sokszor hallani, hogy milyen fontos a szőke és az ősz hajszínt ápolni…

Holott a természetes vagy éppen festett barna árnyalat is pontosan ekkora figyelmet igényel.

barna haj
Forrás: pexels.com

Legalábbis nem árt néhány egyszerű trükkel még tökéletesebbé tenni, amelyet nemcsak az ápolásával, hanem a szépségápolási szokásainkkal és a ruháinkkal is kiemelhetünk. Ehhez adunk most néhány nagyszerű tanácsot és tippet:

Figyeld a bőröd!

A barna hajszín sokszor sápaszthatja a fehérebb vagy világosabb bőrűeket, ezért egy színezett hidratálóval készítsük el a sminkünket. Ettől nemcsak az arc bőre, hanem a hajszín is sokkal intenzívebbnek tűnik.

Babapír

Akárcsak a színezett hidratáló, egy tökéletes barackos vagy rózsás árnyalatú pirosító is tökéletesen kiemelheti a barna nüanszait.

Ápolásra fel!

Azt tudjuk, hogy a szőke haj különleges törődést igényel, ám tévhit, hogy a barna viszont semmit vagy kevesebbet érdemelne. Használj hetente hajpakolást, illetve ugyanúgy figyelj a hajvégek hidratálására és a hajfény használatára.

Hordj több világosat!

A sötét tónusú hajadat úgy is kiemelheted, hogy világos – elsősorban nude és fehér – ruhadarabokkal színesíted a gardróbod. Így a frizurád és a szetted is ugyanolyan hangsúlyossá válik, méghozzá egymást felerősítve.

A bőrszínedhez passzoló barna árnyalatot válassz

A világos és a sötétebb bőrtónushoz is más-más árnyalat illik. A világosabb bőrűek a csokoládé és fahéj színeit próbálják ki, míg a kreol bőrűek inkább a gesztenye vagy a sötétbarna színeknek adjanak esélyt.