Barion Pixel 3+1 szuper tipp, hogy felfrissítsd a frizurád hajmosás nélkül – Coloré

3+1 szuper tipp, hogy felfrissítsd a frizurád hajmosás nélkül

2024. 06. 01.

A hajunk naponta számtalan hatásnak van kitéve, fixáljuk, süti a nap, éri a por, a szmog, megtörik a csatok, pántok és gumik, így pár nap után a frissen mosott haj ismét megviselt lesz.

Ha zsírosodásra hajlamos a fejbőrünk, akkor ezek a hatások biztosan ki fogják váltani a hajunk fényesedését, tapadását. Ilyenkor sokan a szárazsamponban látják az instant megoldást, ami magába szívja a nedvességet, és nyerhetünk vele egy-két napot a hajmosásig…

Zsiros Haj
Forrás: unsplash.com

Ma már számtalan ehhez hasonló termék létezik, de ezek többsége sem a fejbőrnek, sem a hajnak nem tesz jót. Tűzoltásra persze tökéletes, de nézzük, milyen praktikák vannak még, ha épp nincs időnk a fejmosásra és ártani sem akarunk a frizuránknak.

  • A babahintőpor pontosan olyan hatást gyakorol, mint a szárazsamponok. A finom szemcsék megkötik a nedvességet, zsírt, és mivel kisbabákra lettek kifejlesztve, garantáltan nem fognak gondot okozni a bőrünknek. Arra figyeljünk, hogy óvatosan, kis mennyiségben tegyünk a tenyerünkbe, oszlassuk szét majd finoman dörzsöljük a fejbőrbe. Egy napra kitolhatjuk vele a hajmosást.
  • Manapság mindenki táskájában lapul egy kis gél kézfertőtlenítő. Ez bizony jó szolgálatot tehet zsíros haj esetén is. Ujjaink végére felvíve, majd finoman a hajtövekhez masszírozva kiszárítja a zsíros fejbőrt és fertőtleníti is. Az érzékeny bőrűek, akiknek a kézfeje sem bírja a fertőtlenítőt, azok kerüljék ezt a módszert!
  • Az almaecetet a nők inkább mint fogyókúrás kiegészítőt ismerik, és jó saláták ízesítésére is, de mi most eláruljuk: a hajadra is kenheted! Na, nem egyből, előtte hígítsd fel 2/3 arányú vízzel és tedd egy kis permetező flakonba! Ezután csak spricceld a frizurádra és kicsit masszírozd bele! Az almaecetes tonizálás ráadásul frissít és regenerál is, jót tesz a fejbőrnek, és nem hagy nyomot, mint a szárazsamponok vagy hintőporok.
  • A sminkeléshez használt fixáló púder is kihúzhat a bajból. Az arcon is azt a célt szolgálja, hogy megelőzze és elfedje a zsíros fénylést. Felvihetjük a hajtövekre egy sminkecsettel, és ismét nyertünk egy napot.
/divat/haj/tipp-frizura-hajmosas/