Barion Pixel Így varázsoljuk tökéletessé a hajkoronánkat otthon is – Coloré

Így varázsoljuk tökéletessé a hajkoronánkat otthon is

2021. 03. 29.

A pandémia és a maszkviselés ellenére megvan a módja, hogy kitűnjünk a tömegből!

Két éve ilyenkor még élénk, vibráló rúzsokkal és szájfényekkel dobtuk fel a megjelenésünket…

element5 digital WCPg9ROZbM0 unsplash
Forrás: unsplash.com

Az elmúlt egy évben viszont a mindennapjaink része lett a maszkviselés, amelynek következtében az arcunk takarva lett. A smink helyett, ezért a hajunk ápolása került középpontba. Bár a jelenlegi korlátozások miatt fodrászhoz nem mehetünk, szerencsére egy-két praktikával otthon is csodás hajkoronát varázsolhatunk magunknak.

Íme néhány egyszerű, ám annál hasznosabb tipp az otthoni hajápoláshoz:

A téli hideg megviselheti hajunkat, miközben a lakások melege és fűtése ki is szárítja. A kinti és benti hőmérséklet különbség nem tesz jót a hajszálaknak, valamint gyorsítja hajvégek töredezését. Ha pedig sapkát hordtunk a hidegben, akkor a zsírosodásra hajlamos haj nem tudott megfelelően lélegezni. A tavasz azonban kiváló időszak, hogy felfrissítsük, felturbózzuk a hajhagymáinkat egy gyógynövényes pakolással amelyet hetente kétszer alkalmazzunk.

A hajkorona újraélesztésére és feltöltésére tápláló és értékes hatóanyagokban gazdag sampont és balzsamot használjunk, amelyek belülről regenerálják és teszik ellenállóvá a hajszálakat. Az ilyen olajakat külön-külön is beszerezhetjük, de fellelhetőek komplex formákban. Az argán-, kókusz-, marula- vagy kamélia olaj mind-mind nagyszerű táplálást és selymes puhaságot biztosít.

A balzsamok és pakolások mellett érdemes hajvégápolót is használni a téli szezon után. Akiknek pedig száraz a haja, az hajfény spray-vel is tehet azért, hogy még látványosabb legyen a változás.

Mi magunk is készíthetünk hajpakolást ezen olajok vagy akár olívaolaj felhasználásával, de a tojás és a méz is kiválóan értékes alapanyagok, melyekből készülhet pakolás.

Ha tehetjük belsőleg is szedjünk szépségvitaminokat, amelyeknek köszönhetően pár héten belül erősebb és több lehet a hajunk. Ilyen a B-, C-, E- és az A-vitamin, amelyeket a megfelelő és változatos étkezéssel is betudunk vinni a szervezetünkbe.

/divat/haj/igy-varazsoljuk-tokeletesse-a-hajkoronankat-otthon-is/