Barion Pixel Ne hidd, hogy a rövid haj nem lehet nőies – Coloré

Ne hidd, hogy a rövid haj nem lehet nőies

2023. 09. 17.

Életünk során annyi minden változik. Egy-egy nagyobb fordulat után vagy összeroskadunk a tehertől, vagy pedig azt érezzük, hogy ha már ennyire felfordult az életünk, akkor már ne álljunk meg. A változtatás a külsőben is kifejezhető. A rövid haj elég figyelemfelkeltő.

Te is úgy érzed, hogy külsőd változást igényel? Unod a hosszú hajadat, amit csak frissen mosva szeretsz kiengedve viselni, de másnap már marad a jó öreg copf vagy konty? Se időd, se kreativitásod, se türelmed nincs már a hosszú lobonchoz?

Akkor jöhet az erős váltás: vágasd rövidre!

A rövid haj előnyei és hátrányai

Hatalmas változás idézhető elő azzal, ha a megszokott hosszú frizurát rövidre váltja valaki. Nagyon sokan kényelmi okokból teszik mindezt, pedig mindezzel azt is vállalja az ember, hogy gyakrabban kell meglátogatnia a fodrászt. Ahhoz, hogy a frizura megőrizze a szépségét, a formáját, szakemberre van szükség. Ha rendben van a frizura, otthon is könnyebb azzal bánni.

Amint egy kicsit nő a rövid haj, nemcsak a lenőtt festés válik látványossá, hanem zavaró lehet a szemnél, a fülnél. A fül mögé seperve sem biztos, hogy megadja a kényelmet, komfortot.

Eltart egy ideig, amíg megszokja valaki az új stílusát, de talán még több ideig tart, mire a környezet elfogadja a nagy változást.

Hullám
A pajkos hullámok hasonló személyiséget tükröznek / Kép forrása: alvarez / Getty Images

Egyáltalán nem igaz, hogy csak a hosszú haj lehet trendi és szexi – habár sok férfi tartja magát ehhez az elvhez -, de kimondottan előnyös rövid frizurára váltani, ha a haj minősége már nem olyan mutatós hosszúként.

Ugyan egészen más eszközök szükségesek a rövid haj karbantartásához, de ha ráérez az ember, akkor hasonló állapotot érhet el, mint fodrásztól távozva. Tény, hogy az igényes rövid frizura érdekében gyakrabban kell a fodrászt felkeresni, ugyanakkor a rövidebb hajhoz kevesebb festék és hajápoló szükséges, ezért olcsóbb is. Az otthoni frizurakészítéshez is kevesebb terméket használunk fel, így összességében gazdaságosabb lehet a rövid.

Kinek ajánlott a rövid?

A vékony hajú hölgyek esetében a hosszú frizura csak frissen mosott állapotban mutat jól, esetleg tupírral és egyéb fortéllyal, ám, ha rövidre váltanak, akkor megtapasztalhatják azt, hogy a vékony hajszálak könnyebben tartják magukat rövidként és még vastagabbnak, dúsabbnak tűnik attól a frizura.

Kerek arc esetén optikailag megnyújtja az arc formáját a rövid és sokkal nagyobb figyelem övezi így az arc részleteit, a szemeket.

A rendszeresen sportoló hölgyek megunhatják a lófarkas hajviseletet. Esetükben is könnyebbé válhat a rövid, mert könnyebb azzal bánni, gyorsabb és kényelmesebb megoldást nyújt.

A rövid haj az önbizalom jeleként is tekinthető. Merész húzás rövidre váltani. Nincs mi mögé elbújni, így aki az életében nagy változtatásra szánta el magát, gyakran dönt amellett, hogy megszabadul a hosszú hajától.

Azt hazugság lenne állítani, hogy a rövid frizurával nem kell foglalkozni, de hosszából adódóan nem akkora macera. Ha esetleg nem is azt a hatást éri el a röviddel, mint amit várt, vagy gondolt, a legjobb, hogy meg lehet növeszteni. A rövid haj a változtatás, kísérletezés lehetőségét kínálja.

Rövid haj, de milyen?

Rövid pixie: a lehetőségek tárházát kínálja ez a típus, mert könnyen kezelhető, nem igényel macerás hajápolást. Habbal és lakkal egészen különböző formákat hozhatunk ki belőle. A vékony és ritka hajú hölgyek igazi mentsvára lehet. Jól állhat fiatalnak és idősebbnek egyaránt. Hullámos formában buja, szexi.

Bob: kimondottan nőies rövid frizura, nem véletlenül olyan népszerű. A hosszú hajtól megválni nehezebben tudók számára is olyan a bobra váltás, amelyet nem bánnak meg. Kezelése, formázása sem bonyolult.

Long bob
Rövid, mégis fül mögé lehet simítani és akár cipfba is fogható / Kép forrása: Deagreez / Getty Images

Long bob: nevezik lobnak is ezt a stílust, amely a rövid bobnál hosszabb hajra utal. Ugyancsak egy nőies, de rövidebb frizuráról van szó, mert már szóba kerülhet a kiegyenesítés, de akár a hullámok, loknik is. Az alját lehet befelé, kifelé szárítani és beszárítás nélkül is pajkos frizura nyerhető.

Bixie: a pixie és bob párosításából született bixie, amely igazán nőies és retro kort idéző kinézetet kölcsönöz. Könnyű vele bánni és tartósabb is lehet rugalmassága miatt, mint a többi frizura. Nem baj, ha kicsit jobban ránő a fülre, vagy eltakarja a homlokot.

Az egyes hajvágásokat tovább lehet bolondítani hullámmal vagy épp vasalással, hátra simítással vagy oldalra fésülve, felnyírással és persze a színválasztás is segít abban, hogy mindenki megtalálja önmagát és stílusát.

Nyitókép forrása: Kiuikson / Getty Images