Barion Pixel Mitől olyan csillogó és egészséges a közel-keleti nők haja? 7 titkuk van! – Coloré

Mitől olyan csillogó és egészséges a közel-keleti nők haja? 7 titkuk van!

2024. 05. 28.

Mégis mitől olyan gyönyörű a közel-keleti nők haja? Ez a kérdés bizonyára sokak fejében megfogalmazódott már (a miénkben is), ezért a jelenség nyomába eredtünk.

Az, hogy a közel-keleti nők haja dús, egészséges és fényes nem pusztán szerencsés genetika. Rengeteget számít ugyanis, hogy tudatosan ügyelnek tincseik ápolására. Az alábbiakban összegyűjtöttük a trükkjeiket, melyeket mi is elleshetünk a csillogó, egészséges hajkorona elérése érdekében.

Ezért irigylésre méltó a a közel-keleti nők haja

Ugyanannyi időt fordítanak hajápolásra, mint bőrápolásra

A közel-keleti nők haja mindenekelőtt azért egészségtől ragyogó, mert a problémák kezelése helyett azok megelőzésére fókuszálnak. Hétköznapi példával élve amíg a nyugati társadalmakban általában mélykondicionáló hajbalzsamokat, -pakolásokat alkalmazunk, ha azt látjuk, hogy száraz, töredező a hajunk, addig a közel-keleti nők ezt nem várják meg, helyette minden héten néhány alkalommal hidegen sajtolt, tápláló olajokkal kényeztetik fejbőrüket. Számukra ez olyan természetes, mint nálunk a fényvédelem vagy a tudatos bőrápolás.

Indiai Nők Haja
A közel-keleti nők haja mindig egészségtől ragyogó (Kép forrása: Shutterstock/Puzzlepix)

A DIY hajpakolásokra esküsznek

A közel-keleti nők jól tudják, hogy megfelelő tápanyag- és vitaminbevitel mellett külsőleg is támogathatják frizurájuk szépségét és egészségét. A samponok, balzsamok és maszkok mellett a házi pakolások egyaránt segítenek csökkenteni a hajhullást, és beindítani a szálak növekedését, emellett erősítik, hidratálják, ezáltal puhává varázsolják azokat.

Egészséges, tápláló ételeket esznek

Azt is fontos megemlíteni, hogy a közel-keleti nők étrendje tele van friss zöldségekkel, gyümölcsökkel, gyógynövényekkel és fűszerekkel. A teljes értékű, tápanyagban gazdag élelmiszerek pedig köztudottan serkentik a hajnövekedést, illetve fokozzák annak ragyogását. Lényegében minden, az optimális hajegészséghez szükséges vitamint, ásványi anyagot, fehérjét, zsírsavat és antioxidánst az étrendjükből nyernek.

/divat/haj/kozel-keleti-no-haj-egeszseges/