Barion Pixel Hajvilágosítás, ami otthon és természetesen is megvalósítható – Coloré

Hajvilágosítás, ami otthon és természetesen is megvalósítható

2023. 11. 06.

Van az úgy, hogy szűkre van szabva az anyagi keretünk, de valami újításra vágyunk a megjelenésünkben. Az öltözködés mellett a frizura változtatásával rukkolhatunk elő nagyobb meglepetéssel. A hajvilágosítás egyike a látványosabb módosításnak.

Ha nem szeretnél fodrászhoz menni és erős festékkel festetni a hajadat, de vágysz valami újításra, akkor próbáld meg természetes módon világosítani az eredeti hajszínedet.

Nagyszerű, otthon is megtalálható alapanyagokkal nemcsak a hajvilágosítást valósíthatod meg, hanem még az ápoltságában is jelentős eredményt érhetsz el. Ne gondold, hogy a barna hajadból hamvasszőke lesz, de ha csupán a természetes szépségedet szeretnéd fokozni és játszani akarsz a tónusokkal, akkor a házi hajvilágosítás megfelelő lehet. A természetes összetevőkkel ráadásul nem roncsolod a hajszálakat és rendszeresen használhatod.

Hajvilágosítás
A méz és citrom nemcsak a tea ízesítését valósíthatja meg, hanem a hajvilágosítást is / Kép forrása: kazmulka / Getty Images

Hajvilágosítás természetes összetevőkkel

Ha számít, hogy környezetbarát módon valósítsd meg, hogy kicsivel világosabb és egészséges hajad legyen, akkor fontold meg az alábbi alapanyagok használatát:

Méz és citromlé: ez a kombináció együtt enyhén világosítja a hajat. Keverj össze 1-2 evőkanál mézet és ugyanannyi citromlevet, majd masszírozd be a hajadba. Hagyd rajta 1-2 órán át, tekerd a fejed törölközőbe, majd öblítsd le alaposan.

Citrom: itt az ősz, a teázás időszaka, de a citromot nemcsak a tea ízesítéséhez használhatod, hanem pakolásként is kiváló. Egy szórófejes flakonba eresztett 1 rész vízhez adj 2 rész citromlevet. Permetezd be a hajadat és hagyd rajta minimum 30 percig, majd alaposan öblítsd le. Ne felejts el balzsamot használni, mert a citrom kiszárítja a fejbőrödet.

C-vitamin por: néhány kanál port annyi vízzel keverj el, hogy paszta állagú anyagot kapj, amit vigyél fel a hajadra és várj a lemosással legalább fél órát. Ebben az esetben se felejtsd el a kondicionálót a szárazság elkerülése érdekében.

Méz, ecet és fahéj: bármilyen típusú is a hajad, ezzel a verzióval hatékonyan és kíméletesen világosodhat a hajad. 2 csésze ecethez keverj 1 csésze mézet, adj hozzá extra szűz olívaolajat és 1 evőkanál fahéjat. Kend fel a masszát a vizes hajra és tekerd be folpackkal és törölközővel. Estére időzítsd a világosító eljárást és maradjon a pakolás a hajadon egész éjszaka. Alkalmazhatod akár tincsenként is, vagyis értelemszerűen akkor csak a világosítani szánt tincsek kapjanak a masszából. Minden mást ugyanúgy végezz el, mintha teljes mértékű világosítást szeretnél.

Fahéj és hajbalzsam: a fahéj hajvilágosító hatását érdemes kihasználni. Nincs is másra szükség, mint a használt balzsamodhoz keverj hozzá fél evőkanálnyi fahéjat. A masszát keverd ki és vidd fel a hajadra tincsenként. Fedd be az egészet fóliával és törölközővel is és ezt is hagyd rajta egy éjszakán át.

Hajvilágosítás
Fogyasztás mellett használd a kamillát a hajtónus megváltoztatására is / Kép forrása: neoblues / Getty Images

Kamilla: a kamillából készített főzetet hajöblítőként is használhatod. Főzz le egy csészényi erős kamillateát, hűtsd le, majd öblítsd le vele a hajadat. A kamillavirág enyhén világosítja a hajat és ragyogóvá, egészségessé is teszi.

Napfény: észrevétlenül is világosítja a hajat a nap. Habár ősszel már jóval kevésbé érvényesül a hatása, de nyáron élj a lehetőséggel, ha szeretnél természetesen módon változtatni az árnyalatodon.

Nyitókép forrása: nicoletaionescu / Getty Images