Barion Pixel Hajformázás szárazon, avagy a száraz hajvágás – Coloré

Hajformázás szárazon, avagy a száraz hajvágás

2021. 11. 02.

Rendszerint nedvesen vágja a fodrász a hajat, de kérhető száraz vágás is, amelynek megvan a maga előnye.

Fodrászhoz azért megyünk, hogy frizuránkat felfrissítsük vagy akár teljesen megújulva álljunk fel a székből. Ez jelenthet különböző „beavatkozásokat”. A legáltalánosabb mozzanat természetesen a vágás. Gondolj csak bele: a te fodrászod hogyan kezd hozzá a frizurád alakításához? Hajmosás, öblítés után még nedves fazonra és megfelelő hosszúságúra vágja a kisebb tincsekbe fogott hajadat, igaz? A fazon igazítása után, már félszárazon is mást mutat a hajad, de ha hajszárítóval meg is szárítja, akkor a frizura összeugrik, teljesen mást mutat, mint nedvesen. Ezek szerint jobb lehet a száraz vágás?

Miért jobb szárazon?

Száraz hajvágás
Kép forrása: Shutterstock/Puzzlepix

Mert egyértelmű

Egyes hajtípus és frizura megköveteli a száraz vágást, azaz már megmosott állapotban, szárazon történik a formázás. Ebben az esetben nem kell tartani az eredménytől, hiszen az már a vágás közben is látszik.

Mert könnyebb kezelni

Ha már fodrásznál ülünk, akkor ne csak csacsogjunk a mindennapi problémáinkról, hanem figyeljük meg a kezét, hogyan bánik a hajunkkal. Kérjünk gyakorlati tanácsokat, így akár otthon is el tudjuk készíteni azt a frizurát. Végre nemcsak a fodrászatból kilépve érezhetjük magunkat szépnek, hanem akkor is hasonló eredménnyel járunk, ha magunknak elkészítjük.

Mert tartós

A száraz hajvágás után a frizura jobban megtartja a formáját, amely azt is jelenti, hogy ritkábban szükséges a fodrászt is felkeresni.

Hogyan csinálják?

Érdekes, de a száraz hajvágás is mosással kezdődik. Az alapos hajmosás és fejmasszázs után jöhet a hajápoló szerek alkalmazása, majd az öblítés és a szárítás. Ezt követi a hajvasalás, amelyre azért van szükség, hogy a vágás precíz legyen. Habár időigényesnek tűnik, valójában eléggé gyorsan halad, és a vendégek is szeretik, mert szép eredményt kapnak.

hajformázás szárazon
Kép forrása: Shutterstock/Puzzlepix

Kinek ajánlott?

Lényegében bármilyen hajtípusra megfelelő formázási mód: a nagyon vékony szálú, illetve a vastag hajúak számára ugyanúgy ajánlott, sőt, a göndör haj is így tartható leginkább kordában.

Borítókép forrása: Shutterstock/Puzzlepix