Barion Pixel Ha lapul a haj, segít a tupír – Coloré

Ha lapul a haj, segít a tupír

2021. 10. 06.

Őrült méreteket ölt a hajad lelapulása? Oldd meg otthon: emeld meg a hajtövet egy kis praktika segítségével!

Az ápolt és hosszú haj mindig is a nőiesség védjegye volt. A figyelem nem véletlenül irányul a frizura minőségére. A fodrász mesterien bánik hajunkkal, azokkal az eszközökkel, amelyekkel csodássá, frissé teszi. Ismerős az az érzés, amikor másnap tükörbe nézel és a tegnap elkészült fodrászati műremeknek a nyomát sem látod a frizurádban?

Vékonyszálú haj
Kép forrása: Shutterstock

A hajtő lelapulása minden nő ellensége. A vékony szálú hajúak alapjában véve küzdhetnek hajszálaik (nem)tartásával, de a dús hajkoronával rendelkezők épp a hajuk súlya miatt tapasztalják meg. Megoldás = tupír.

Hajtőemelés, vagyis tupír

Maga a módszer az 1960-as években vált ismertté és kedveltté. A ’90-es évekre egészen kinőtte magát. A férfiak és nők nemcsak a fésűvel, de a hajlakkal sem bántak csínján. A kort képviselő tupírozott hajdivat egyáltalán nem a természetességet testesítette meg. Sőt groteszk, már-már vicces szoborszerű kemény és ragacsos műalkotások készültek a fejtetőre.

Mára a tupírozás azt a célt szolgálja, hogy a könnyen lelapuló hajnak tartást, dús hatást adjon. Mielőtt a tükör elé vágódnál és nekiesnél a hajadnak, érdemes elolvasnod, hogy a megfelelő tupírozáshoz milyen eszközökre és technikára van szükséged. Ha még nincs a készletedben, akkor szerezz be egy vaddisznósörte hajkefét. Legyen kézközelben hajlakk is, mert a tartóssághoz erre szükséged lesz. Nem akármilyen hajlakk lesz a legtökéletesebb választás. Keress tengeri sós terméket.

Így csináld!

Egy eseményre készülődsz, de nincs időd fodrászhoz menni? A hajtő megemelése megoldás lehet az otthoni frizurakészítéshez. Már a hajmosással megkezded a hajad előkészítését úgy, hogy hajmosás után nem használsz semmilyen hajápolót, mert az csak nehezíti a hajszálakat. A még nedves hajra már fújhatsz is a tengeri sós hajlakkból.

Hajlakk
Kép forrása: Shutterstock

Szárítsd meg a hajadat, mert tupírozni csak száraz hajat szabad. Válassz ki egy kisebb tincset és az esésnek ellentétes irányba emeld fel, a hajszálakat pedig a fésűvel told a hajtő felé. Elsőre egy bozontos tincs fog fogadni, de ezt kell tenned a többi tinccsel is. Amikor már kellően rémisztő (vagy vicces) hatást érsz el, akkor kerülhet kezed ügyébe a hajlakk és a hajtőre fújsz belőle. Ne félj, nem maradsz ebben az állapotban.

Tupírozás
Kép forrása: Shutterstock

A lobonccá vált frizura felső rétegét kefével vagy fésűvel óvatosan úgy egyengesd el, hogy a tupírozott részt ne bontsd szét, mert akkor az egész műveletnek semmi értelme sem volt. Az ilyen módszerrel kifésült haj tartása megmarad, hatása is természetes lesz.

Hajmerénylet

Azt tudd, hogy a tupírozás nagyon igénybe veszi a hajszálakat, ezért a hajtőemelés eme technikáját nem szabad naponta használni.  

Nemcsak a lelapult haj okozhat gondot. Néhány extra jó tanács nem árt, hogy 10 perc alatt újjávarázsold frizurádat.

Borítókép forrása: Shutterstock

/divat/haj/ha-lapul-a-haj-segit-a-tupir/