Barion Pixel Ha eddig azt hitted, tudod, hogy kell hajat vasalni, olvasd el ezt! – Coloré

Ha eddig azt hitted, tudod, hogy kell hajat vasalni, olvasd el ezt!

2021. 06. 08.

A hajvasalás viszonylag egyszerű műveletnek tűnik, de ha igazán jók akarunk lenni benne, nem árt ismerni néhány praktikát.

Nem meglepő, hogy, akinek egyenes a haja, az göndörre vágyik, akinek meg hullámos, az egyenesre.

Haj Egyenesites
Forrás: pexels.com

Ha nem is igaz ez mindenkire, tény, hogy a hajvasalók a legkelendőbb szépségápolási cikkek közé tartoznak, és rengeteg lány, nő tart egyet otthon. Van, aki csak alkalmakra, van, aki napi rendszerességgel vasalja fürtjeit. Ha szeretnénk tökéletesen egyenes, lágy és fényes hajkoronát, de mellette óvni is a hajunk szerkezetét, érdemes ismerni ezeket a trükköket!

  • Hajmosás után minél jobban szárítsuk meg és szárítsuk be a hajunkat, vagyis az egyenességét már ekkor próbáljuk előkészíteni. Így könnyebb lesz a vasalás, és kevesebb ideig tesszük majd ki a forróságnak. A szárítás után, vasalás előtt érdemes hővédő sprayvel befújni, vagy akinek hajlamos a gubancolódásra, annak anti-fizz hajfénnyel is.
  • Bár sokan olyan hajvasalót választanak, ami extra magas hőmérsékletet is produkál, a maximális 200+ °C-ot nem érdemes azonnal rátenni a hajra, sőt! A vékony szálú haj esetén egyáltalán nem tanácsos felmenni eddig, és az erősebb hajat is alacsonyabb fokon kezdjük vasalni, majd fokozatosan növeljük, ha ennek szükségét érezzük. Az azonnal magas hőmérséklet sokkolja és roncsolja a hajat, akár le is égethetjük!
  • Fentről lefelé haladjunk mindig, véletlenül se összevissza! Kb 2-3 cm-es tincseket érdemes egyszerre vasalni, ez persze függ a vasalónk fejszélességétől is. Akinek rövid, tüskés frizurája van, az választhat egészen apró fejű, „úti-hajvasalót”, míg a dús hajkorona tulajdonosai minél szélesebb sütőlappal rendelkezőt.
  • A hajvasalók lapjai eltérő anyagból készülhetnek, a legmodernebbek kerámia vagy turmalin bevonatosak, a leírások pedig garantálják, hogy csak úgy siklanak majd a hajon. Nos, ezt ki kell tapasztalni, nincs egységes álláspont, mindenkinek más válik be. Ha azonban megbízható márkát választunk, amely számos szépségápolási terméket gyárt, akkor biztosan nem lövünk mellé a hajvasalóval sem.
  • Vasaláson kívüli időszakban is ápoljuk fürtjeinket, ne feledkezzünk meg időnként egy olajos pakolásról, a mosás közbeni védőbalzsamokról, és arról sem, hogy érdemes belülről is táplálni a hajat, például szépségvitamin szedésével.
Forrás: vogue.co.uk
/divat/haj/ha-eddig-azt-hitted-tudod-hogy-kell-hajat-vasalni-olvasd-el-ezt/