Barion Pixel Frizurák a 90-es évekből: Ezekre a színésznőkre irigykedtünk mindannyian! – Coloré

Frizurák a 90-es évekből: Ezekre a színésznőkre irigykedtünk mindannyian!

2024. 06. 09.

A 90-es évek sok újdonságot hozott az életünkbe, így hajstílusokat is! Rengeteg színésznő volt, akiknek irigykedtünk a hajára, össze is szedtük, kik voltak ők!

A 90-es évek nagyon sok változást hozott, így azt is, hogy különböző hajstílusok hódítottak teret világszerte. Ennek egyik oka, hogy ebben az időszakban sokkal több újdonsághoz jutottunk hozzá, lévén új zenék, filmek és irányzatok nyertek teret.

Eladdig ismeretlen arcokat és hangokat láttunk és hallottunk, a filmekben és a videoklipekben pedig olyan hajstílusok jelentek meg, melyeket előtte nem ismertünk. A folyamatosan változó divat a 90-es években is erőteljes volt, így az évtized számos emlékezetes hajat mutatott be, melyekre a mai napig nosztalgikusan gondolunk vissza.

A legtöbb évtizednek megvolt a maga stílusa, legyen szó zenéről, divatról, hajviseletről vagy éppen rajzfilmekről. Az a csodás korszak volt ez, amikor a susogós, végletekig színes melegítő volt a csúcs, és semmi kivetnivaló nem volt abban, ha a hasunk kilógott a ruhából. A hajstílusok is ennek megfelelő végletességgel voltak jelen. Alapvető kiegészítőnek számított a harapós hajcsat, ami különböző színben és méretben volt elérhető. A nagyobb darabokkal egy perc alatt elegáns hajat varázsolhattunk magunknak, míg voltak annyira aprók is, amikbe csak pár szál hajat tudtunk beleszuszakolni, mégis mutatós frizurákat lehetett készíteni – persze ha elegendő csat állt a rendelkezésünkre.

Hajtsatok, hajcsatok!
Hajtsatok, hajcsatok! / Fotó: Brittany Schauer Photography / Getty Images

A 90-es évek hajstílusai

Természetesen nemcsak a saját fejünk után mentünk, amikor a hajunkat készítettük, hanem mint minden más esetében, lemásoltuk azt, amit a tévében és az újságokban láttunk. A szerencsésebbeknek volt érzéke ahhoz, hogy továbbfejlesszék a nekik tetsző hajat, és igazán egyedi frizurát varázsoljanak, ám a legtöbbünk megelégedett azzal, ha pont olyat kap a fejére, amit kinézett valahol vagy valakin.

Voltak olyan sztárok, akiknek természetes vagy csinált haja megbabonázta az ember lányát a 90-es években, és olyat szerettünk volna, mint ami nekik van, függetlenül attól, hogy nekünk jól áll-e.

Micsoda nő!

Ha időrendi sorrendben haladunk, Julia Roberts a 90-es évek irigyelt hajkoronáinak egyik első előfutára. A haja rendkívül dúsnak tűnt, és csodás göndörségével olyan ellentmondó eleganciát adott a csapzottnak tetsző kinézethez, hogy csak irigykedni lehetett rá. Mariah Carey haja is hasonló stílusjegyeket hordozott már 1990-ben, a Vision of Love című dalának klipjében.