Barion Pixel Edd szépre a hajadat! Melyik étel hat jótékonyan a tincseidre? – Coloré

Edd szépre a hajadat! Melyik étel hat jótékonyan a tincseidre?

2021. 02. 24.

Ugyanolyan fontos belülről táplálni a hajszálakat, mint kívülről.

haj etel

Több tényezőtől is függ a hajad minősége: mivel mosod, mivel ápolod, hogyan alszol, mit eszel, szedsz-e elég vitamint. Nem is gondolnád, mennyit számít, hogy az ételekkel, amiket beviszel, megadod-e a hajadnak a kellő tápanyagokat, vitaminokat.

Vannak olyan ételek, amelyekben kifejezetten sokat találsz egyes tápanyagokból, amikre nagy szüksége van a hajadnak. Iktasd be a diétádba az alábbiakat, és hamarosan látványosan dúsabb, fényesebb, ragyogóbb lesz a tincseid megjelenése.

Lazac

Az Omega-3 zsírsav elengedhetetlen az egészséges hajhoz, hiszen ez a zsírsav javítja a vér áramlását, ami segít a haj növekedésében. Ahhoz, hogy megfelelő legyen a fejbőr közege, hogy a hajszálak szépen nőhessenek, érdemes hetente többször is lazacot fogyasztani. A magas Omega-3 tartalom mellett jó sok vas és B-12 vitamin is van benne, így fényes, ápolt és táplált sörényre számíthatsz.

Dió

Az olajos magok, például a dió rengeteg B-vitamint tartalmaznak. A dió, ha a mindennapi étrend része, segít megőrizni a haj fényességét, és megakadályozni a ritkulást, töredezést, alaposan feltölti a hajszálakat.

Tojás

A hajra akár kenheted is a tojást amellett, hogy napi rendszerességgel eszed, ugyanis a benne található fehérje építi a hajszerkezetet, a biotin pedig táplálja és erősíti. A tojás az egyik legértékesebb étel, amit a gyönyörű haj érdekében ehetsz.

giphy 18 1
Kép forrása: Giphy

Spenót

Nem csak a vas tartalma, de a C- és A-vitamin tartalma miatt is említésre méltó. Optimálisan termelődik tőle a faggyú a fejen, ez megóvja a szálakat a kiszáradástól, illetve a vas erősíti a hajszerkezetet.

Répa

Valószínűleg hallottál már arról, hogy a látásodat erősíti a répa. Duplán megéri fogyasztani, mert a hajadnak is jót tesz. A fejbőr szerkezetét javítja és belülről segít kondícionálni a hajszálakat.

Borítókép forrása: Unsplash