Barion Pixel Se nem rövid, de nem is hosszú, ezért válaszd a középhosszú hajat – Coloré

Se nem rövid, de nem is hosszú, ezért válaszd a középhosszú hajat

2023. 09. 20.

A rövid és a hosszú frizura közötti átmenet kedvelt forma. A középhosszú haj közkedveltsége abból fakad, hogy jól variálható, nem kell túlságosan sok időt szánni arra, hogy kinézzen valahogy.

A félhosszúnak is nevezetett fajtát az választhatja, aki tartózkodik a rövidtől, ám a túl hosszú is kényelmetlennek találja. Nőies forma a középhosszú és ha megtanuljuk azt kezelni, akkor otthon is megmutatható, hogy mennyire szexi és mennyire változatos lehet.

Középhosszú haj
Sokféleképp hordható, szexi frizura a középhosszú / Kép forrása: Neustockimages / Getty Images

Mi szól a középhosszú haj mellett?

A variálhatóság, mint fontos szempont, már írtunk. A gyakorlatban ez azt jelenti, hogy lehetőséget kínál ez a hosszforma a különböző stílusok kipróbálására. Vágathatunk bele átmenetet, rétegeket és frufrut is, de játszhatunk a hullámokkal, ha pedig szálegyensere vágyunk, elővesszük a hajvasalót. Pörgős, nem túl ráérős napokon egyszerűen copfba vagy kontyba fogva is laza stílust ad. Variálhatjuk a hajszínt is, amellyel szinte teljesen új külső kölcsönözhető karakterünknek.

Kezelése nem kíván túl sok szakértelmet, de ez nem jelenti azt, hogy nem kell foglalkozni vele. Általában nem tesszük ki annyi mechanikai hatásnak, mint a hosszú hajat, ezért a hajszálak egészségesebbek maradnak, azaz tartósabb is.

A középhosszú haj az a stílus, amelyet a fiatalok és az idősebbek is kedvelhetnek és megfelelő formába szedve sportoláskor, de különleges alkalmakkor is jól viselhető.

Mi szól a középhosszú haj ellen?

A tartósság a hajvégek egészségében mutatkozik meg. Ha túlzottan nagy az igénybevétel, akkor a hajszálak roncsolódhatnak. Szakértelmet ugyan nem kíván a félhosszú frizura kezelése, de mégiscsak foglalkozni kell azzal, amely időt és hajápolási termékek használatát igényel. Hosszúsága miatt jóval inkább ki van téve az időjárási viszontagságoknak és mindezek hatással vannak a haj minőségére. Emiatt lehet sűrűbben kell a fodrászt meglátogatni.

Reggelente az összekuszálódott szálakat szét kell választani és időt kell szentelni a formázására is. Hossza miatt rakoncátlanabbá válhatnak a hajszálak.

Sportolás, aktív mozgás esetén nem kényelmes kiengedve hagyni, ezért mindig gondoskodni kell arról, hogy legyen nálunk csat vagy hajgumi, hogy össze lehessen fogni.

Középhosszú haj
Copfba fogva aktív mozgás esetén is kényelmes / Kép forrása: MaximFesenko / Getty Images

Okok, amiért ideális választás a félhosszú

  • ha ovális, kerek vagy szív alakú az arcod, akkor megfelelő a középhosszú haj,
  • mindegy, hogy hullámos, göndör vagy egyenes szálú a haj, mindegyikből szexi frizura készíthető,
  • ha akarod kiengeded, ha idegesít, összefogod. Ennyi!
  • hagyhatod fül mellett, de egy egyszerű fül mögé sepréssel egészen mást mutat,
  • sokféleképp vágathatod,
  • az aktív életet élő, de a rövid hajat nem kedvelők számára az átmeneti lehetőség,
  • szexi, nőies fazon,
  • kevesebb hajápoló használata és kevesebb idő kell a készülődéhez, mint hosszú haj esetén.
Nyitókép forrása: izusek / Getty Images