Barion Pixel Már a tudomány is állítja: a kannabisz jótékonyan hat az orgazmusra – Coloré

Már a tudomány is állítja: a kannabisz jótékonyan hat az orgazmusra

2024. 05. 18.

A kannabisz növeli az orgazmus intenzitását, és segít többször is átélni, állítja egy új tanulmány. Eszerint a kannabiszfogyasztó férfiak és nők erősebb orgazmusról számoltak be, miután füvet szívtak.

A szexet és a kannabiszt vizsgáló tanulmány megállapította, hogy a kannabiszhasználók jobb szexről számoltak be a kábítószer hatása alatt, valamint megnövekedett libidót, intenzívebb ízérzékelést és tapintási képességet tapasztaltak füvezés után.

Kannabiszhasználókat vizsgáltak

A kutatók 811 főnek, 18 és 85 év közötti résztvevőnek tettek fel kérdéseket a szexuális életükkel és a kannabiszhasználattal kapcsolatban. A nemek és korcsoportok között nem sok különbséget vettek észre, a válaszadók több mint 70 százaléka számolt be a vágy és az orgazmus intenzitásának növekedéséről a kábítószer hatása alatt. A nők 40 százaléka pedig arról beszélt, hogy képesek többször is átélni a gyönyör érzését, miután füvet szívtak.

kannabisz
Kép forrása: Shutterstock / Puzzlepix

A megkérdezettek több mint fele azt mondta, hogy szándékosan használt füvet a szexuális együttlétek előtt, ami arra utal, hogy szerintük növeli a libidót és az élvezetet. A vizsgálat jellegéből (önbevallásos válaszok) adódóan azonban a kutatók nem tudták behatárolni, hogy a kábítószer tényleges hatásáról vagy placebóról van-e szó.

Azok, akik arról számoltak be, hogy szándékosan használtak kannabiszt a szex előtt, szignifikánsan magasabb skálapontokat értek el, mint azok, akik azt mondták, hogy nem kifejezetten a szex miatt éltek a szerrel

− állítják a kutatók.

Eszerint azok, akik a jobb szexuális élmény miatt füveztek, nagyobb előnyt élveztek szex közben.

Ezek az eredmények inkább a kannabisz afrodiziákumként való felfogása miatt kialakult gondolkodásmódnak tudhatók be, miszerint a kannabisz használata növeli az élvezetet, mintsem valódi fiziológiai hatásnak.

Ugyanakkor azt is írják, hogy a marihuána relaxációs hatása hozzájárulhat a vágy növekedéséhez vagy a gátlások csökkenéséhez, ami segítheti a szexuálistást. Valamint hasonló tanulmányokra hivatkoznak, amelyek a kannabiszhasználat után a szexuális működés javulására jutottak, illetve arra, hogy a kábítószer hatása alatt hosszabb időt töltenek a párok előjátékkal. Azok, akik maszturbálásról számoltak be, a kábítószer hatása alatt fokozott élvezetet éreztek.

Fokozott íz- és tapintásérzékelés

A tanulmány arra is kitér, hogy a marihuánahasználók szerint fokozódott az íz- és tapintásérzékelésük.

Az ízlelés és az érintés fokozódása növelheti az általános szexuális működést és elégedettséget, mivel ezt a két érzékszervet gyakran használják a szexuális együttlét során

− írják, hozzátéve, hogy nem számoltak be megnövekedett szaglásérzékelésről.

A dózisokat nem jegyezték fel a résztvevők, és nem hasonlították össze olyan emberekkel, akik nem használnak marihuánát, a kutatók mégis úgy vélik, hogy a fű pozitívan hat az orgazmusra.

kannabisz
Kép forrása: Shutterstock / Puzzlepix

Forrás: IFL Science, Journal of Cannabis Research

Borítókép forrása: Shutterstock / Puzzlepix