Barion Pixel A gésagolyó intim tornaeszköz vagy erotikus játékszer ? Mindkettő! – Coloré

A gésagolyó intim tornaeszköz vagy erotikus játékszer ? Mindkettő!

2023. 11. 03.

A modern világnak és felfogásnak hála egyre nyitottabbak vagyunk, de még mindig vannak területek, amelyek tabunak számítanak. Nincs ezzel gond, hiszen mindig vannak olyanok, akik ezekről többet tudnak. Te mit tudsz a gésagolyóról?

A gésagolyó felfogható intim játékszernek éppúgy, mint az intim terület edzésére szolgáló eszköz. Nem modern eszköz, hiszen a keleti kultúrában már régóta ismert és használt. Japánban találták fel az eredetileg vastag falú golyót, amelyben egy kisebb golyót helyeztek el.

Kínában is használtak haszonlatos eszközt, habár ott Jóni- vagy Jade-tojásként emlegették. Nevezhetjük még Kegel-tojásnak vagy Ben Wa labdának is.

Mára már a továbbfejlesztett változatuk van forgalomban. Nemcsak anyagukban (műanyag, szilikon, fém) mutatnak nagy változatosságot, de színükben is és némelyik még vibrációs szolgáltatást is kínál. Ezek a kis golyók súlyukban és méretükben is eltérhetnek.

Mire jó a „golyózás”?

Bárhogy hívjuk, hasonló célt szolgálnak: a gátizom erősítése, a hüvely izmainak összehúzódásának szabályozása, a libidó és a szexuális élmény fokozása. Ugyanakkor a medencefenék izomzatának erősítéséhez is hozzájárul és használatával megelőzhető a vizelet- és széklet inkontinencia kialakulása.

A hanyatló kapcsolat megmentőjeként is szolgálhat, hiszen közös élményt és nagyobb gyönyör átélését nyújthatja a golyó használata. Ez pedig jó hatással lehet az intimitásra, a párkapcsolatra is.

Mikor használhatod a gésagolyót?

Lényegében bármikor. Akár munka közben is, ám mivel hatással van a gyönyörszerzés fokozására is, így mindez megfontolandó.

Olyan esetekben, amely nagyobb fizikai megterheléssel jár, mint mondjuk a futás, más sport, akkor akár az aranyér kialakulásában is szerepe lehet, ezért ilyen esetekben ne kísérletezz.

Gésagolyó
Elég naponta 1-2-szer néhány percet edzeni és hamar érzékelhetővé válik a pozitív változás / Kép forrása: Maria Paina / Getty Images

Hogyan használd?

Olyan egyszerű ez, mint az 1×1. Nincs más dolgod, mint felhelyezni a hüvelybe a golyót és bent kell tartani. Igen, jól érted. Szorítsd össze az intim izmokat annak érdekében, hogy a golyók ki ne csússzanak. A gésagolyókban található kisebb golyók mozgás hatására elgördülnek, amely a hüvely falának edzését idézi elő úgy, hogy igazából nem sok mindent csinálsz. Kezdőként a kisebb átmérőjű és könnyebb darabokkal érdemes próbálkozni, hogy sikerélményt nyújtson és a hüvely izmainak edzése fokozatos legyen. Ugyanis minél nagyobb a golyó, minél nagyobb annak súlya, annál nagyobb feladat megtartani az intim izmokkal.

Még ha jó eredményt is szeretnél elérni a hüvely izmainak edzése során, akkor sem javasolt, hogy hosszú órákon át bent tartsd a golyókat, mert nem azt éred el, amit szeretnél. Kitágíthatja a hüvelyt. Csupán néhány perces intim tornáról van szó, amelyet a nap folyamán többször is lehet gyakorolni. Arra is ügyelj, hogy ne tamponként bánj vele, azaz ne helyezd fel túl magasra, mert akár sérülést is okozhat, és így nem hatékony abban, amire ki van találva. Érdemes fekve vagy ülve próbálkozni, mert guggolva vagy állva erősen kell a gravitációval küzdeni.

Nyitókép forrása: inside-studio / Getty Images