Barion Pixel Újabb Tinder-csalás: Elborzadt a férfi, amikor meglátta, mire használják a képeit – Coloré

Újabb Tinder-csalás: Elborzadt a férfi, amikor meglátta, mire használják a képeit

2022. 11. 11.

Ismét Tinder-csalás szedte az áldozatait, több gyanútlan nőt is megloptak a társkereső alkalmazáson keresztül.

Újabb Tinder-csalás története terjedt el az interneten. Egy férfi – méghozzá nem is akárki -, konkrétan Mark Daly ír szenátor fotóival vertek át nőket, hogy pénzt csaljanak ki belőlük.

Mark Daly, a Fianna Fáil politikusa azt mondta, hogy „nem tudta”, hogy a képeit egy csaló az online társkereső alkalmazásban használta fel „ilyen szörnyű tevékenységre”. Az elkövető több ezer eurót csalt ki gyanútlan nőkből.

Őszintén megdöbbentett, hogy a képemet így felhasználhatták

– mondta a szenátor.

Először a Stuff új-zélandi magazin figyelmeztette az átverésre Dalyt, aki megtudta, hogy két új-zélandi nőtől loptak meg ezzel a módszerrel, fejenként több mint 258 000 fontot (több mint 119 millió forintot) adtak át azoknak a férfiaknak, akikkel a társkereső oldalon találkoztak.

A Tinder-csalás áldozatai

Joanna, az egyik áldozat, akinek a nevét a Mirror megváltoztatta, azt állítja, hogy egy Dale Plumides nevű férfival randizott Tinderen keresztül, aki számos olyan fotót küldött neki, amelyeken azt állította, hogy ő és a családja látható, valamint hamis videókat is kapott. A fotókon valójában Mark Cain 54 éves dallasi ingatlanügynök szerepelt.

Donnának, egy másik áldozatnak, viszont állítólag Mark Daly ír szenátorról küldtek képeket. Dalyvel a Stuff vette fel a kapcsolatot, és megdöbbent a gondolattól, hogy a képét egy átveréshez használják fel.

Daily az ügyet az Ír Köztársaság rendőrsége elé tárta, és nyomozás indult.

Sajnos jelenleg nem tudok többet arról, hogy ez hogyan történt, de remélem, hogy a hatóságok minél hamarabb a végére járnak az ügynek

– reagált a szenátor.

Tinder-csalás
Forrás: Shutterstock

Joanne a Stuffnak elmondta, hogy egyértelmű, hogy a Tinder-csalás miatt sokan sérültek, nemcsak a megtévesztett nők, hanem a férfiak is, akiknek visszaéltek a fotóikkal.

Nagyon sajnálom ezeket a férfiakat, akiknek fogalmuk sem volt arról, hogy a fotóikat ilyen módon használják fel.

Nem ez volt az első eset, hogy ilyen kaliberű csalás történt a platformon. A Netflix készített egy dokumentumfilmet Tinder-csaló címmel, ami egy hasonló esetet jár körbe. A egy Shimon Hayut nevű fiatal izraeli férfiról szól, aki milliókat csalt ki a Tinderen megismert nőktől. A mostani Tinder-csalás elkövetőjét még keresik, folyik a nyomozás.

Borítókép forrása: Shutterstock

Forrás: Mirror