Társasjátékok két főre

2021. 02. 12.

A társasjátékozás nemcsak gyerekeknek való! Sok baráti összejövetel alapkelléke lehet egy-egy kártyapakli vagy táblajáték, mely fejleszti a logikai készségünket és a gondolkodásunkat. Most azonban olyan játékokat kerestünk nektek, amiket két fő is játszhat.

Hive

hive
Forrás: YouTube

A többszörösen díjnyertes stratégiai játékban fekete és fehér hatszögű elemek találhatók, mindegyiken különböző bogárrajzzal. A játék során az elemeket egymás mellé kell pakolni, egyetlen összefüggő kaptárat alkotva, így tábla sem kell hozzá, bárhol játsható. A bogarak (hangyák, pókok, szöcskék és társaik) más-más lépéseket tehetnek fajtájuktól függően, a cél pedig az ellenfél méhkirálynőjének körbevétele úgy, hogy ő már ne tudjon ellépni onnan sehová. Kreativitásra, logikai érzékre és kombinációs készségre egyránt szükség van a Hive játszásához.

The Mind – Érezz rá!

the mind
Forrás: YouTube

Ezt a ssajátos kártyapaklin alapuló játékot többen is elkezdhetitek, de két fővel is ugyanolyan élvezetes, már csak azért is, mert nem egymás ellen játszotok, hanem közösen igyekeztek a cél felé. Játékideje rövid, viszont annál szórakoztatóbb, és igazi mentalistáknak ajánljuk!

A 12 körből álló játékban szükség lesz a megérzésre, logikára, egymás rezdüléseinek megismerésére és a másikra hangolódásra. Menetenként mindig eggyel több kártya kerül kiosztásra, melyeket növekvő számsorrendben kell az asztalra lehelyezni, de úgy, hogy egy szót sem szólhattok közben – csupán a társatok “gondolataiban olvasva” következtethetitek ki, hogy vajon a tiédnél magasabb vagy alacsonyabb értékű számkártya van. Képtelenségnek tűnik? Próbáljátok ki, és gyorsan belejöttök!

A Tiltott Sziget

tiltott sziget
Forrás: YouTube

Ebben a társasban sem kell attól tartani, hogy veszítesz a végén, mert kooperációs játékról van szó, együtt meneteltek a cél felé. Az izgalmas sztoriban kalandoroknak kell megkeresniük és megmenteniük az Ősök birodalmának relikviáit, de fontos, hogy gyorsan cselekedjetek! A sziget süllyed, és részei víz alá kerülhetnek vagy végleg el is veszhetnek.

Harry Potter : Roxforti csata – Sötét varázslatok kivédése társasjáték

harry potter
Forrás: YouTube

Ezzel kicsit a varázslóvilág szerelmeseinek kedvezünk, hiszen a játék során két varázslótanonc bőrébe bújva mérhetitek össze tudásotokat egy párbaj keretein belül. A kártyajátékban átokkártyákkal, varázslatokkal, mágikus tárgyakkal és más szövetségesekkel vértezhetitek fel magatokat, és a cél persze, hogy ti győzedelmeskedjetek.