Könnyen jött szex, könnyen múló kapcsolat?

Ha nem (csak) a szex a lényeg, hanem tartós kapcsolatra vágyunk, akkor bizonyára megfontoljuk azt, hogy hányadik randi után bújunk az ágyba.

Természetes, ha egyedülállóként társra vágyunk. A párkeresés többféle módon történhet. A mai korban a legegyszerűbb, ha az internet segítségét kérjük ebben is, azonban ez magával hozta a randizási szokások megváltozását is. Hiába a modern, technika által is támogatott világ, azért bizonyos (illem)szabályokat szükséges megtartani, ha sikert szeretnénk elérni a szerelemben.

Ismerkedés
Kép forrása: Shutterstock/Puzzlepix

Felgyorsult a világunk és ebben bizony az eszközök is segítenek. Felvetődik a kérdés, hogy az online társkeresés során vajon a felfogásunk is igazodik ehhez a gyorsuláshoz? Ha hagyományos módon, vagy az internet segítségével kezdődik egy kapcsolat, akkor is tabunak számít az első találkozás utáni szex?

Vagány, vagy könnyen adja magát?

A legtöbbünknek több párkapcsolaton keresztül vezet el az útja az igaziig. Amíg eljutunk ide, megtehetünk olyat, amellyel nem büszkélkedünk, ugyanakkor a hév, a pillanat varázsa elveheti az eszünket. Az első randizás utáni szex is ide sorolható. De vajon ki szabja meg azt, hogy az első ágyba bújás mikor történjen meg?

Elragadhat annyira a szenvedély, amely szinte öntudatlan állapotba kerít, és valljuk be őszintén, ilyen pillanatokban keveset foglalkozunk azzal, hogy ki mennyire helyesli a cselekedetünket. Tudatunk legmélyén érezhetjük, hogy akár rosszul is elsülhet a szenvedély ezen foka, mert túl könnyűvérűnek tűnünk, ugyanakkor olyan vágy szikrázhat két ember között, amelyet senki nem tud kioltani, így engedünk annak.

Az első randi utáni szex lelki sebeink gyógyulását is elősegítheti. Ha rég volt már részünk randevúban és egyáltalán, rég voltunk kellemes társaságban, érezhetjük azt, hogy egy kis fricskát tolunk az ex és /vagy a sors orra alá, de a szex oltárán is áldozhatunk.

Arról nem is beszélve, hogy megtörténhet az, amire talán kevésbé vagyunk felkészülve. Olyan partnerrel találkozunk, akivel azonnal megvan a kapcsolódás. Az az érzés kerül felszínre, amikor az első randevú tudatja a felekkel, hogy egymásnak rendeltettek. Miért kellene hát a szexszel várni?

Van, hogy már a legelső találkozás során gondolkodunk azokon a lehetőségeken, amelyek ezután felmerülhetnek köztünk és ebbe a testiség is beletartozik. Azonban, hogy ha a testi együttlétre gondolunk is, annak idejét szeretnénk kitolni azért, hogy nehogy előítélettel legyen a másik fél. Ez a terv, amelyet a pillanatnyi eufória, a vágy teljesen felülírhat vagy pedig mindenki megálljt parancsol magának.

Nincs teljesen általános recept arra, hogy csak a sokadik randi után lehetséges a szexualitás közös megélése. Az első találkozást követő szex után is kialakulhat boldog párkapcsolat, és nincs garancia arra sem, hogy több találkozás utáni szexuális élmény fogja egyben tartani a párokat.

Csak komolyan!

Egy 2016-os Lovebox online tárkereső felmérés szerint a válaszadók több, mint fele gondolta úgy, hogy csakis néhány találkozó után kerülhet sor a szexre. Az 1315 főből 54% vélekedett úgy, hogy az első találkozás után nem merülnének bele a szenvedélybe azért, mert komolyan gondolták a társkeresést, a párkapcsolat alakítását.

Randevú
Kép forrása: Shutterstock/Puzzlepix

Aki már sokszor égette meg magát a szerelemben, az talán elővigyázatosabbá válik. Női részről azért nem engedik magukat át a szenvedély elsöprő erejének, hogy ne vegyék őket a férfiak könnyű célpontnak. A férfiak pedig akkor igyekeznek türtőztetni magukat, ha már tényleg kapcsolatra vágynak és az adott hölgyben lehetőséget látnak. A mai technika és hozzáállás talán sokkal könnyebb megoldásokat kínál a társkeresésre, ugyanakkor emiatt nehezebb várakozni is, hiszen a kapcsolattartás sebessége, a levélváltás módja is felgyorsítja az ismerkedés folyamatát.

Sem kőbe vésett, sem egyénre levetített szabályok nincsenek arra, hogyan alakulhat jól egy randevú. Hallgassunk a szívünkre, de vonjuk bele az eszünket is a döntéseinkbe. A következményekért pedig vállalnunk kell a felelősséget.

Borítókép forrása: Shutterstock/Puzzlepix

Ha tetszett a cikk, mutasd meg az ismerőseidnek is!

NEKED AJÁNLJUK

100 km/h-t meghaladó széllökésekre készülhetünk