Barion Pixel „Ne vegyél el olyan nőt, akinek lovai vannak” – furcsa, de működő házassági tanácsok – Coloré

„Ne vegyél el olyan nőt, akinek lovai vannak” – furcsa, de működő házassági tanácsok

2022. 07. 16.

Sokszor gondoljuk úgy, hogy az interneten mindenre megtaláljuk a választ a porszívó szétszerelésétől a vörös bársony torta receptjéig – miért ne lelhetnénk meg itt a boldog frigy kulcsát? A fórumokon házassági tanácsokat is szép számmal osztogatnak, nézzük meg, igazuk van-e.

Mi a boldog, hosszú házasság titka? Mi a kulcsa annak, hogy ötven év múltán is ugyanolyan szeretettel és szerelemmel tudjunk a másikra nézni? Alighanem minden házasságban élő, arra készülődő vagy épp elvált embert érdekelnek az előbbi kérdésekre adott válaszok, és nem tudnám bizton állítani, hogy van rájuk egyetemes jó felelet. De ahogy az lenni szokott, mindenki a saját tapasztalatát tudja bedobni a közösbe, a többiek pedig kihalászhatják, hátha az ő helyzetükben is jól fog jönni az a bizonyos tipp. Néhány hónappal ezelőtt a Redditen tett fel egy kérdést egy felhasználó, amely úgy hangzott:

„Milyen házassági tanácsot kaptál, ami furcsán hangzott, végül azonban hasznosnak bizonyult?”

Több sem kellett a többi fórumozónak, elkezdtek özönleni a válaszok, melyeket nagymamák, édesapák, rokonok, barátok osztottak meg a kommentelőkkel alkalomadtán. A kérdés jellegéből adódóan extrább válaszok érkeztek, így aztán jól szórakoztam, amikor kiválogattam a legjobbakat a házassági tanácsok közül.

házassági tanács gyűrű jegygyűrű
„Míg a halál el nem választ” – de hogy jutunk el odáig? Forrás: Shutterstock/Puzzlepix

Hálószobatitkok

A kevésbé komolytalan házassági tanácsok között is előkelő helyen szerepel, hogy mennyire fontos megőrizni az intimitást hosszú évek múltán is. A következő kommentelők ehhez hasonló tippeket kaptak rokonaiktól a hálószobára vonatkozóan:

Az esküvőmön a feleségem nagymamája olyan vicces, furcsa tanáccsal szolgált. Azt mondta: „Ha haragszotok egymásra, meztelenül bújjatok ágyba, és nézzétek meg, meg tudjátok-e oldani, mielőtt elalszotok.” Eddig minden működik. Hétfőn évforduló!

A nagyim azt mondta, hogy szeretkezzünk sokat és hangosan.”

A lehető legtöbb alkalommal fogjátok meg egymás hátsóját, tartsátok életben a tüzet.

SOHA SEMMI sem fogja megközelíteni a megfelelő méretű, minőségi matracot. A jó alvást sokan alulértékelik.”

Két takarótok legyen.

Az apróságok

Az ördög a részletekben rejlik, és ezek szerint a sikeres házasság kulcsa is, már ami az alábbi hozzászólók véleményét illeti. Nem kellenek óriási gesztusok, színpadias szívességek és hangzatos ígéretek, néha elég csak annyi, hogy

Vettem egy szép dobozt és a feleségem öltözőszekrényére tettem, hogy ebbe gyűjtse a sok kacatot, amit egyébként széthagy a lakásban. Egyszerű, de mégis megspórolt nekünk egy csomó veszekedést.

Mondj köszönetet a hétköznapi dolgokért, még azért is, ha a másik leviszi a szemetet,  felsepri a padlót vagy összehajtja a ruhákat. A kimondott köszönet megerősíti a másikban, hogy meg van becsülve.

Adj a párodnak egy hideg italt egy forró napon. A kis dolgok mutatják igazán, hogy törődsz vele.

A menyasszonyom szerint a „csak úgy”-virágok a legjobb virágok.

Vintage,wedding,car,with,just,married,sign,and,cans,attached
Forrás: Shutterstock/Puzzlepix

Mi van a problémákkal?

A hosszú házasság nem egyenlő a tökéletessel, sőt, utóbbi talán nem is létezik. Nem szabad hát elfeledkeznünk minden kapcsolat velejárójáról, a konfliktusokról, problémákról, nézeteltérésekről.

A nagyapám azt mondta, soha ne feküdjek le úgy, hogy piszkos edények vannak a mosogatóban. Azt is megtanultam, hogy mindig segített a nagymamámnak mosogatni, és akkor beszélgettek a legtöbbet.“

A házasság lényege, hogy csapatként oldjátok meg azokat a problémákat, amik az esküvő előtt nem léteztek.

“Apa azt mondta, az ember legyen kedves a másikhoz, még akkor is, ha nincs kedve hozzá. Sőt, különösen ilyen esetekben legyen az!”

Gasztro-metaforák és az étel fontossága

Bár a mondás szerint a férfiak szívéhez a gyomrukon keresztül vezet az út, én úgy gondolom, ez a nőkre is igaz. Meglepően sok tipp érkezett a gasztronómia környékéről, főleg metaforikus megfogalmazásban.

A párunk megváltoztatásáról mondta valaki: „A pite már megsült. Ha más ízt akarsz, vegyél egy másik pitét.”

Ha egy vita van kibontakozóban, állj meg és kapj be egy falatot – lehet, hogy csak éhes voltál.

Az egyik ezredesem tanácsa: inkább vegyél két pizzát ahelyett, hogy a feltéteken vesztek össze.

Nagyi szerint a szerelem olyan, mint a kávé. Néha forró, néha hideg, néha édes, néha keserű. Nem számít, hogyan szereted, de jó. De csak akkor lesz nagyszerű, ha pontosan úgy kapod, ahogy szereted.”

Ez is érdekelhet: Milyen az igaz szerelem? – kérdezte valaki a neten, meglepő válaszokat kapott

A jó házasság egyik alapja a szerelem, mely később átalakul mindent összetartó szeretetté. De milyen is az igaz szerelem, honnan tudom, hogy „ez már az”? Alábbi cikkünkben az internet népe fejtegette a megoldást.

Amit ne

A sok „tegyél így, csináld ezt”-típusú házassági tanács között persze szép számmal feltűntek a tiltólisták is, vagyis hogy az ember mit kerüljön el, ha hosszú frigyet szeretne. Például:

Azért menj hozzá, aki valójában , és ne azért, aki lehetne.

Ne kritizáld a másik vezetési stílusát – nagyon rossz útra tévedsz ezzel.”

Ne te tanítsd meg a másikat vezetni! Tizennégy éve élünk együtt boldogságban és egyetértünk abban, hogy ez volt az egyik legszörnyűbb élmény, amin párként valaha keresztül mentünk.

Stop,sign,,landscape
Forrás: Shutterstock/Puzzlepix

Ne vegyél el olyan nőt, akinek lovai vannak, mert minden pénzét rájuk költi majd, sosem te leszel az első és az időbeosztása is az etetések körül forog majd – mondta a papám, aki egy olyan nőt vett el, akinek lovai voltak.

Ne hagyd, hogy a gyerekeitek veletek aludjanak az ágyban!

Ti mit adnátok még hozzá a listához?