Barion Pixel Könyvek, amikkel a gyermeked is megszereti az olvasást – Coloré

Könyvek, amikkel a gyermeked is megszereti az olvasást

2023. 07. 17.

Talán nem én vagyok az egyetlen, aki nem szerette túlzottan a kötelező olvasmányokat gyerekként az iskolában. Ha azokon múlt volna, valószínűleg sosem szerettem volna meg különösebben olvasni. Anyukám döntött úgy, hogy a könyvesboltban megengedi, hogy én válasszak egy könyvet, ami érdekel és ami remélhetőleg megszeretetti velem az olvasást. Így is lett, ezért most hozok is egy könyves listát, amin a te gyermekednek is találhatsz megfelelő történetet.

1. Harry Potter

Oké, egy kicsit klisé, de a Harry Potter sztorik tuti fixen olyan könyvek, amiket minden kisgyerek imádni fog. Sőt, a történet velük nő fel, ami szintén jó, mert a későbbi köteteket sem fogja bugyutának érezni.

Ha véletlen nem ismernéd a sztorit (amit kétlek):

A Harry Potter J. K. Rowling által írt hét kötetes, fantasy műfajú regénysorozat. Főhőse egy kamasz varázsló, Harry Potter, és az ő barátai, Ron Weasley és Hermione Granger, akik a Roxfort Boszorkány- és Varázslóképző Szakiskola tanulói. Minden évben valamilyen kalandba keverednek, a céljuk pedig megállítani a gonosz varázslót, aki visszatért a halálból, Voldemortot.

könyv
Kép forrása: Horacio Villalobos / Contributor / Corbis News Getty Images

2. Percy Jackson könyvek

Már írtam egy cikket arról, hogy mennyire szeretem a Percy Jackson könyveket, még felnőtt fejjel is. De ez a sztori is abszolút olyan, amit bármelyik gyereknek tudnék ajánlani olvasásra. Izgalmas, kalandos, kicsit fantasy, friss. Van benne szerelem, ármány. Sőt, még a görög, majd a római mitológiáról is rengeteget taníthat, így duplán hasznos lehet.

A Percy Jackson és az olimposziak egy fantasy műfajú regénysorozat, amelynek Rick Riordan a szerzője. A regény alapja a görög (majd a római) mitológia. A főszereplője Percy Jackson, aki félisten, és hőssé válva meg kell menteni a világot és az isteneket a bukástól.

3. Fairy Oak

Inkább a kislányoknak ajánlanám a Fairy Oak sorozatot. A történet egy ikerpárról szól, Vaníliáról és Pervinkáról, amit a dajkatündérük, Feli mesél el.

A Sötétség Ura visszatér, és uralni akarja a világot, ezért az eddig békében élő falu lakóinak meg küzdenie vele. A Fény és a Sötétség Mágusai, valamint a Nembűvölők összefognak, hogy legyőzzék. Vaníliának és Pervinkának kell megerősítenie a szövetséget, hogy fel tudják venni a harcot a gonosszal.

/csalad/gyerek/konyvek-gyermek-olvasas/