Karácsonyi party gyerekekkel – tippek a túléléshez

Ha bevállalod egy karácsonyi party szervezését gyerekekkel, akkor egy hős vagy. Nem lesz egyszerű, de adunk néhány tippet azzal kapcsolatban, hogyan csinálhatod végig a lehető legegyszerűben.

Egy karácsonyi party lehet rémálom, de szép emlékekkel is hazamehetnek a vendégek, miközben te sem esel össze a fáradtságtól. Ehhez persze kell némi szervezőkészség, és azt is fel kell ismerni, mire érdemes nagyobb energiát fordítani ilyenkor, és mi az, amit jobb elengedni.

Szólj időben a meghívottaknak!

Az a legjobb, ha legalább egy hónappal az esemény előtt kiküldöd a meghívókat akár e-mailben, akár postán. Ne tölts el sok időt a legdizájnosabb darab megtalálásával vagy megalkotásával. Az inkább „az első ötlet a legjobb” ideje. Ellenőrizd, helyes-e a dátum, a helyszín, és mehet is.

mosolygó kisfiú, karácsoni vacsora
Kemény munka áll amögött, hogy mindenki jól érezze magát / Shutterstock / PuzzlePix

Amit előre el tudsz végezni, azt csináld meg

Hetekkel, de legalább napokkal korábban gondold át alaposan, mire lesz szükséged, és kezdj bele a vásárlásba. Vedd meg a szalvétákat, a dekorációt, az ételek alapanyagait, az italokat. A takarítást se az utolsó percre időzítsd. A nyitott fürdőszobai polcon például tegyél rendet most, de mi nem látszik, azzal ne törődj. Ha apránként haladsz a feladatokkal, sokkal kevésbé valószínű, hogy a buli napján úgy ébredsz fel, hogy legszívesebben kisétálnál a házból, és soha többé nem térnél vissza.

Kérj bátran a többiektől

Ha egy meghívott megkérdezi, mit vigyen, ne vágd rá automatikusan, hogy semmit. Legyél minél konkrétabb: „Egy-két üveg pinot noir nagyon jól jönne”, vagy nyugodtan megkérdezheted egy barátodat, nincs-e egy puncsos tálja véletlenül. Csak aztán tartsd fejben, hogy mit nem kell megvásárolnod, vagy milyen tárgyat kell visszaadnod, és persze nagyon szépen köszönj meg minden segítséget.  

Mi legyen a gyerekekkel?

Akkor jársz a legjobban, ha kijelölsz egy külön szobát, vagy legalább egy külön sarkot a gyerekeknek, és azt az ő igényeiknek megfelelően rendezed be. Azt pedig fogadd el már most, hogy a buli végén az minden lesz, csak tiszta és rendes nem. Az, hogy mivel rendezed be, a gyerekek életkorán múlik. Legyenek szobahőmérsékleten elálló ételek, italok, játékok garmadája és zene. Indulhat a (tánc)party! Ha belefér, animátort is fogadhatsz az eseményre, aki profi módon elszórakoztatja a gyerekeket.

Nyitókép forrása: Shutterstock / PuzzlePix

Ha tetszett a cikk, mutasd meg az ismerőseidnek is!

NEKED AJÁNLJUK

Hűtsd le magad egy vegán kapros töklevessel!