Barion Pixel Már nem kell leplekkel rejtegetni a gömbölyödő pocakot: ezekkel a trükkökkel kismamaként is lehetsz stílusos! – Stílustippek Frank Patríciától! – Coloré

Már nem kell leplekkel rejtegetni a gömbölyödő pocakot: ezekkel a trükkökkel kismamaként is lehetsz stílusos! – Stílustippek Frank Patríciától!

2024. 02. 04.

A nők többsége szinte ragyog a várandósság alatt. Ezt a ragyogást pedig a stílusos megjelenéssel tovább lehet fokozni. Manapság már nem jellemző, hogy a hölgyek leplek alá rejtik gömbölyödő pocakjukat, hanem inkább büszkék rá és ki is hangsúlyozzák azt az öltözködésükkel. A várandósság alatt is lehetünk csinosak és ehhez érdemes követni néhány alapszabályt. Frank Patrícia stylist, stílus- és színtanácsadóval utánajártunk, milyen ruhadarabokkal érdemes készülni a várandósság idejére és persze a szülés utánra.

Free Photo Of Napnyugta Par Szeretet No

Coloré: Szerinted milyen ruhadarabokat érdemes mindenképpen beszereznie annak a nőnek, aki babát vár? 

Frank Patrícia: Első és legfontosabb szempont a kényelem, és a praktikum. Az idő előrehaladtával, ahogy nő a pocak, természetes, hogy egyre nehezebb sokszor a legalapvetőbb mozgás is. Elasztikus anyagokból készült darabok „jó barátok”, és persze a fűző nélküli cipők. Érdemes egy-két jó kismama leggingset, puhább anyagú farmert beszerezni, de simán viselhetőek a meglévő ruhatárból a most divatos oversized szabásvonalú darabok, zakók, kardigánok is…

Coloré: Mik azok a szettek, amik előnyösek gömbölyödő pocakkal és mik azok, amik mindenképpen elkerülendők? 

Frank Patrícia: Régebben a nők hajlamosak voltak elrejteni a gömbölyödő pocakot nagy leplekkel, kifejezetten kismamaruhákat vásároltak. Mára megváltozott ez a felfogás, a női test szép áldott állapotban is, tehát érdemes a klasszikus homokóra alkat elérésére törekedni, ennek legegyszerűbb módja a zakók viselése, hiszen ez a ruhadarab visszaadja a váll-derék-csípő vonalát. Alatta lehet persze bővebb az ing, szűk a farmer, a sziluett mégis nőies lesz. A nagy minták, vastag keresztbe csíkok alapállapotban is erősítenek, hát még ilyenkor.

Coloré: Színekben mi ajánlott és mi nem ajánlott egy kismamának? 

Frank Patrícia: Nincs kifejezett ajánlás, amilyen színben komfortos azt viseljük. Ha cuki, habos babos kismama vagy, viseld a rózsaszínt bátran, ha a fekete a te színed, hord azt. Aki tisztában van a színtípusával, és eddig is aszerint öltözködött (tavasz, nyár ősz, tél), természetesen továbbra sem fog eltérni tőle, hisz tudatosan tudja,hogy azok a legelőnyösebb színei.

Coloré: Milyen anyagú ruhadarabokat ajánlasz a várandósság alatt?

Frank Patrícia: Jól szellőző, kényelmes, puha anyagok, amikben a komfortérzet megmarad.

Coloré: Egy várandós nőnek kényelmi szempontok alapján érdemes felöltöznie, vagy lehet ilyenkor is divatosan öltözni? 

Frank Patrícia: A kettő nem zárja ki egymást. Fentebb említettem, hogy természetesen a kényelem a fő szempont, de ma már akár a kismama boltokban is találunk adott trendnek megfelelő darabokat, kicsi csalásokkal, kényelmi könnyítésekkel. Évszak függvényében bátran viselhetünk hosszú kardigánokat, leggingsszel, és szűkebb felsőkkel, kimonó fazonú, hosszított ingeket, tunikákat, karcsúsított fazonokat is. Adott szett stílusát a cipő adja meg, érdemes kényelmes, ám karakteres darabokat választani, ami ma nem nehéz dolog. Egy jó sneaker, (fűzős!) bakancs, loaferek, mind mind jó választások.

Coloré: A szülés utáni időszakra milyen ruhákat ajánlasz? 

Frank Patrícia: Érdemes megvárni, míg a test visszaáll az eredeti formájára, nem kell rögtön eszeveszetten neki állni vásárolni, illetve teljesen biztos, hogy maradtak olyan darabok, amiket ügyesen lehet variálni az átmeneti időszakban is. Ha esetleg lassabb a visszaállás, akkor az adott aktuális méretének megfelelő darabokat válasszuk, de óvatosan.

Coloré: A terhesség alatt és a szülés után is teljesen más lesz a női test, akár a mellméret, a csípő és a derékbőség is megváltozhat. Mire érdemes számítani? Hány mérettel nagyobb ruhadarabok után érdemes kutatni ilyenkor a boltokban? 

Frank Patrícia: Nem is feltétlen biztos, hogy a méret megváltozik, csak a test változásával, az ugyanolyan méretű darabok máshogy fognak állni. Ilyenkor érdemes pici “csalásokat” bevetni, más szabásvonalakban gondolkodni, illetve odafigyelni a megfelelő melltartó kiválasztására.

Coloré: Szerinted kik azok a világsztárok, akiknek a „kismama stílusa” követendő és kik azok a hírességek, akiknek inkább elkerülendő az öltözködése? 

Frank Patrícia: Nem szeretek követendő példákat odaállítani, mindenkinek a maga stílusát kell követnie. Mindenestre egy jól szabott fehér inggel, farmerrel még senki nem lőtt mellé. Ne feledjük soha el, kismamaként, anyaként is ugyanúgy NŐK maradunk.