Ekkor születik a legtöbb baba

Előre is szólunk: több köze van az anyukákhoz, mint a csecsemőkhöz.

Van értelme, hogy a nyár a legnépszerűbb évszak a születéseknél, rengeteg csecsemő fogant karácsony idején. De van-e egy bizonyos napszak, amikor a legtöbb csecsemő meglátja a napvilágot?

Forrás: pexels.com

A Scientific American, a Betegségellenőrzési és Megelőzési Központ összeállítottt egy tanulmányt, amely bemutatta a születések legnépszerűbb napszakait. Az adatokból kiderül, hogy reggel 8 órakor több csecsemő születik, mint bármikor máskor. A CDC diagramja szerint a percenként született csecsemők száma mutatja, hogy 8 órakor van egy fő csúcs, dél és 13 óra között egy kisebb csúcs.

Tehát mi az oka ennek a reggeli bababoomnak? Nem, nem azért, mert az új csecsemők ki akarják használni a legelső születésnapjukat.

A Scientific American szerint az Egyesült Államokban a csecsemők több mint 98 százaléka kórházakban születik. És bár az orvosok „nem tudják beosztani a spontán szülést”, egyre több születést terveznek. A születéseknek csak körülbelül 50 százaléka hüvelyi vagy „természetes”, míg 32 százaléka császáros, 18 százaléka pedig indukált. Ezek a „tervezett szülések”, különösen a császármetszés, a fő oka annak, hogy sok csecsemő reggel születik.

Az anyák és az orvosok döntései együttesen reggel 8 óráig teszik a legnépszerűbb születési időt. Ezek a születési csúcsok azonban csak hétköznap jelentkeznek, főként a kórházak munkarendje miatt. A hétfő az a nap, amelyen a legtöbb baba reggel 8 órakor születik, de minden hétköznap 8 órakor jelentősen megugrik a születések száma.

A természetes születéseknél azonban nincs elsődleges idő a csecsemők születésére, a diagram csak éjjel-nappal kapcsolatos mintát mutat. Húsz-30 százalékkal több csecsemő születik természetesen 6: 45-18: 00 között. mint az éjszaka folyamán. De nincs olyan csúcs, mint a császáros születéseknél. A hajnali 8 órás műtéti szülés többsége még mindig elegendő ahhoz, hogy ez az idő legyen a legnagyobb születési idő.

Ha tetszett a cikk, mutasd meg az ismerőseidnek is!

NEKED AJÁNLJUK

Ami nincs az nem fájhat? Dehogynem. Tudj meg többet a babák fogzásáról!