A gesztenyekocka az egyik legegyszerűbb édesség, hiszen készen kapható, csupán egy kis tejszínhab kell rá, hogy rávethessük magunkat. Van azonban jobb módja is a felhasználásának, mégpedig a gesztenyepuding!
A gesztenyepuding alapját a gesztenyemassza képezi, ám számos több hozzávaló tesz róla, hogy különleges édességet kapjunk. Ugyan alapvetően nem diétás ételről van szó, mégis vannak előnyei a fogyasztásának, ugyanis a gesztenye bővelkedik az egészségünket támogató anyagokban. Gazdag C-vitaminban, tele van antioxidánssal, így csökkenti a szívbetegségek és a rákos megbetegedések kialakulásának esélyét, jó hatással van az emésztésre és még a vércukorszintet is szabályozza! Természetesen ez csak a szelídgesztenyére igaz, ám a vadgesztenyét is lehet használni a háztartásban!
Hozzávalók:
- fél liter tej (magtejből vagy rizstejből is készíthető)
- 250 gramm gesztenyemassza (édes)
- 1 csomag vaníliás pudingpor
- 30 ml víz
- idénygyümölcsök és menta a díszítéshez
Így készül az ínycsiklandó gesztenyepuding:
Elsőként kislyukú reszelőn lereszelem a gesztenyemasszát. A tejet összeturmixolom a pudingporral és a lereszelt masszával. Egy kisebb lábasba öntöm a keveréket, és alacsony lángon elkezdem melegíteni. Folyamatosan kevergetve megvárom amíg besűrűsödik. Eközben hozzáadom a mézet is.
Egy szögletes dobozt kibélelek folpackkal. Az alját tetszőlegesen kirakosgatom a megmosott gyümölcsökkel, majd beleöntöm a kész masszát.
Fóliával lefedem a tetejét, és 5-6 órára hűtőbe teszem.
Tálaláskor leveszem a fóliát, felszeletelem a gesztenyepudingot, és friss gyümölcsökkel tálalom.
Nyitókép forrása: Hadarik Rita