Barion Pixel Gesztenyepuding egyszerűen: így dobd fel a bolti gesztenyekockát! – Coloré

Gesztenyepuding egyszerűen: így dobd fel a bolti gesztenyekockát!

2022. 10. 11.

A gesztenyekocka az egyik legegyszerűbb édesség, hiszen készen kapható, csupán egy kis tejszínhab kell rá, hogy rávethessük magunkat. Van azonban jobb módja is a felhasználásának, mégpedig a gesztenyepuding!

A gesztenyepuding alapját a gesztenyemassza képezi, ám számos több hozzávaló tesz róla, hogy különleges édességet kapjunk. Ugyan alapvetően nem diétás ételről van szó, mégis vannak előnyei a fogyasztásának, ugyanis a gesztenye bővelkedik az egészségünket támogató anyagokban. Gazdag C-vitaminban, tele van antioxidánssal, így csökkenti a szívbetegségek és a rákos megbetegedések kialakulásának esélyét, jó hatással van az emésztésre és még a vércukorszintet is szabályozza! Természetesen ez csak a szelídgesztenyére igaz, ám a vadgesztenyét is lehet használni a háztartásban!

Hozzávalók:

  • fél liter tej (magtejből vagy rizstejből is készíthető)
  • 250 gramm gesztenyemassza (édes)
  • 1 csomag vaníliás pudingpor
  • 30 ml víz
  • idénygyümölcsök és menta a díszítéshez

Így készül az ínycsiklandó gesztenyepuding:

Elsőként kislyukú reszelőn lereszelem a gesztenyemasszát. A tejet összeturmixolom a pudingporral és a lereszelt masszával. Egy kisebb lábasba öntöm a keveréket, és alacsony lángon elkezdem melegíteni. Folyamatosan kevergetve megvárom amíg besűrűsödik. Eközben hozzáadom a mézet is.

Egy szögletes dobozt kibélelek folpackkal. Az alját tetszőlegesen kirakosgatom a megmosott gyümölcsökkel, majd beleöntöm a kész masszát.

Fóliával lefedem a tetejét, és 5-6 órára hűtőbe teszem.

Tálaláskor leveszem a fóliát, felszeletelem a gesztenyepudingot, és friss gyümölcsökkel tálalom.

Nyitókép forrása: Hadarik Rita